18.09.2019  |  EL  |  Byggeri

Mangelfuldt el-projekt forsinker åbning af hospital i Aalborg

Problemer med strøm på det nye universitetshospital i Aalborg betyder, at åbningen foreløbig er udskudt et halvt år. Forsinkelsen får nu Region Nordjylland til at anlægge sag mod totalrådgiveren.

Tidsplanen for åbningen af det nye universitetshospital i Aalborg er foreløbig udskudt et halvt år fra fjerde kvartal 2020 til andet kvartal 2021.

Læs også: Bravida vinder kæmpe VVS-ordre på hospital

Det skriver Licitationen.

Forklaringen er, at projektmaterialet på el-entreprisen har været mangelfuld. El-projektet omfatter både den almindelige strømforsyning og nødstrømsanlæg.

”Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal”, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Licitationen og fortsætter:

”Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang”.

Anlægger voldgiftssag
Som følge af problemerne har Region Nordjylland besluttet at anlægge en voldgiftssag imod totalrådgiveren, konsortiet Indigo.

”Heldigvis er der en god dialog med både totalrådgiveren og forsikringsselskab, så jeg håber på, vi kan undgå en voldgiftssag, og at vi kan få vores ekstraudgifter dækket ind, men vi kigger desværre ind i en forsinkelse på et halvt år”, siger Ulla Astman til Licitationen.

Ledelsen i Indigo har ikke udtalt sig til Licitationen, men det fremgår af de forklaringer, som regionen har fået, at der er flere årsager til, at konsortiet ikke har kunnet levere et fuldt færdigt el-projekt.

Læs også: Leverandører valgt til energicentral på kommende universitetshospital

Byggeriet af det ny universitetshospital i Aalborg gik i gang i 2013. Projektets følges tæt af et uvildigt revisionsfirma. I den seneste rapport udtrykker revisoren bekymring for, om tidsplanen for byggeriet skrider yderligere, og det samme gør sig gældende for projektets økonomi.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere