18.09.2018  |  EL  |  Branchen

Program skal hjælpe med korrekt dimensionering af kabler

Som følge af lovændringer for dimensionering af kabler har Pcschematic og ÅF Consult i fællesskab udviklet et nyt program, der automatisk kan udføre beregningerne og levere den krævede dokumentation.

Efter at den nye elsikkerhedslov trådte i kraft i 2017, er der blevet stillet skærpede krav til dimensionering af kabler. Til næste år udløber overgangsperioden, og det betyder, at alle installationer derfra skal udføres efter de nye regler.

Dorthe Larsen fra Pcschmatic og Arne Andersen fra ÅF Consult har sat sig for at gøre overgangen til de nye regler lettere for landets fagfolk. Derfor er de to firmaer gået sammen og har udviklet et generelt program, der kan dimensionere og dokumentere i henhold til de nye krav. Beregningsdelen er lavet helt forfra, så den svarer til de nye regler, samtidig med at programmet vil kunne tilpasses fremtidige lovændringer. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Relanceret hjemmeside guider til elsikkerhed

"Pcschmatic Cabledim er et program, som kan dimensionere kablerne til din installation. Det starter med, at du laver en tegning over installationen med de indgående dele - belastninger, brugsgenstande og så videre”, forklarer Arne Andersen og fortsætter:

”Når du har tegnet færdig, aktiverer du regnedelen. Her får du regnet hele installationen igennem og får dimensioneret dine kabler under hensyntagen til oplægningsform og samlet fremføring af flere strømkredse”.

Fik mange forespørgsler
Tanken bag er derfor, at brugerne af programmet kan spare tid i forhold til selv at skulle oprette den lovpligtige dokumentation af installationen samt dimensionere samtlige kabler i den. Det er dog ikke den eneste grund til, at Dorthe Larsen og Arne Andersen har lanceret programmet i år.

”Da vi lancerede vores andet kabelprogram, Pcschmatic Cablemanager, som benyttes til at holde styr på kabler og føringsveje i anlægsopgaver, fik vi simpelthen så mange forespørgsler på, om det også kunne dimensionere. Det kunne det ikke, men det kan Pcschmatic Cabledim altså nu”, fortæller Dorthe Larsen, der også forklarer, at en af fordelene ved programmet er, at man ikke er afhængig af at skulle benytte kabler fra bestemte leverandører.

Læs også: Ewii udbyder nu varmepumper på abonnement

For øjeblikket har Scankab oprettet en database til programmet. Dorthe Larsen oplyser, at flere er på vej.

 -JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere