Sådan bliver dit badeværelse mere bæredygtigt
At tage skridtet i retning af et mere bæredygtigt liv, kan mange mene er tidskrævende, besværligt, og måske ødelægger de faste rutiner, vi allerede har. Men sådan behøver det ikke at være. Den sanitære leverandør GROHE giver nu sine bedste tips til, hvordan man bliver mere bæredygtig på badeværelset.
Badeværelset er den rolige oase i hjemmet, hvor mange udfører deres daglige rutiner og ritualer. Det er alt fra at børste tænder, gøre sig klar om morgenen til at tage en god aftenskyller. Det er også det rum, hvor plastemballagen bruges i store mængder, og vandet står og drypper ekstra lang tid. Sanitetsleverandøren GROHE deler derfor bæredygtige tips på badeværelset, der er så enkle, at alle kan bruge det.
”Vi bruger så meget tid på badeværelset. Det er det sted i hjemmet, hvor vi bruger masser af vand og forskellige plastpakkede produkter. Derfor er det det nemmeste sted at begynde at leve mere bæredygtigt. Jeg er glad for, at GROHE kan tilbyde produkter, der rent faktisk gør det lettere for andre at leve mere bæredygtigt uden at påvirke kvaliteten eller designet. Jeg håber virkelig, at disse tips kan guide læserne et skridt i den rigtige retning, og at de bliver inspireret af de uendelige muligheder," siger Mette Nielsen, der er marketingschef i GROHE Danmark.
LÆS OGSÅ: Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg
Sluk for hanen
At have hanen til at løbe, mens du børster dine tænder, er faktisk ikke nødvendigt. Men det er noget, mange mennesker glemmer. Faktisk strømmer der seks liter vand ud af hanen hvert minut (1). Det betyder, at to tandbørstninger på omkring to minutter om dagen kan spare så meget som 24 liter vand pr. person om dagen. Hvis det føles som en umulig vane at bryde, så kan det være en god ide at installere en berøringsfri vandhane, så der kun løber vand, når du rent faktisk bruger det.
Træk stikket ud
Vi fylder også badeværelset med gadgets, alt fra hårtørrer til barbermaskinen. Sørg for at trække stikket ud, så snart du er færdig med at tørre dit hår eller barbering. Mange af disse værktøjer kan fortsætte med at forbruge elektricitet, selvom de ikke er i brug. Det er noget, der hverken er godt for miljøet eller pengepungen.
Forkort brusebadet
At stå i et varmt brusebad efter en lang dag er noget mange mennesker nyder. Det gør dog en stor forskel for miljøet, hvor længe du bader. Et brusebad på tre minutter svarer til 36 liter vand, mens et bad på 10 minutter svarer til 120 liter (2). Hvis et længere bad er en del af din faste og urokkelige rutine, kan du slukke for bruseren, når du tager sæbe i håret. Hvis du ønsker at tage din bæredygtige badeværelsesrutine til det næste niveau, så er et tip at gennemgå dit brusehoved og investere i et vandbesparende brusehoved med Eco knap. Vips! Så kan du nemt reducere mængden af vand i brusebad med 40 procent.
LÆS OGSÅ: Danskerne er for alvor begyndt at spare på vand og energi
Sorter mere
Det affald, der kommer ud af badeværelset, består ofte af plast, plast og lidt mere plast. Alle disse pakker er nogle gange svære at undgå, uanset hvor hårdt vi prøver. Sørg derfor for at tømme emballagen for alt indhold, sortere og genbruge. For at undgå at stå i affaldsrummet og opdele alt, kan det være gavnligt at investere i et affaldssorteringssystem.
-AKJ