Søren Pind: Der skal mere tryk på hanerne i København
Minister Søren Pind (V) er godt træt af vandtrykket i de københavnske vandhaner. Nu kaster han sig ud i en vandkamp og opretter protestside på Facebook.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) begiver sig ud på uvant terræn, når han tager kampen op med det lave vandtryk i København. Et problem, som ministeren støder på hver morgen under bruseren og sammenligner med tilstande i Afrika.
”I København står jeg med en bruser, der knapt kan bruse, hvis en hane løber andetsteds i huset. Mange har det samme problem, ikke mindst i højere huse. Jeg har rejst over hele verden - selv i Afrika har jeg ikke oplevet lavere vandtryk end i København. Og de mangler endda vand,” skriver Søren Pind på sin Facebook-side d. 24. januar.
Derfor har han kastet sig ud i en kamp for at få mere tryk på hanerne. Til dét har ministeren afbrudt sin ’facebookafholdenhed’ og taget Facebook i brug, hvor han har oprettet en protestside, skriver tv2lorry.dk.
Læs også: Brusebadende i Sydhavnen er blevet kortere
”Vi drukner i vand. Markerne står under det. Samtidig med nogen bilder os ind, vi skal spare på vandet. Det skønt alle forudskikker, at regnen vil vælte ned over os i de kommende år og få grundvandet til at stige til uanede højder,” skriver Søren Pind på facebook-siden.
Søren Pind mener derfor, at det må være et krav til Borgerrepræsentationen i København, at vandtrykket øges.
Hofor: Kalk kan være svaret
Hofor, der forsyner hovedstadsområdet med vand, medgiver på deres hjemmeside, at nogle husstande oplever, at der er meget lidt tryk på vandet i vandhanen eller bruseren. Men at problemet kan skyldes tilkalkning.
Forsyningsselskabet anbefaler derfor, at man blandt andet med jævne mellemrum renser den lille si yderst på vandhanen ved at lægge den i eddike.
”Trykket i vandsystemet kan ikke bare sættes op. Et for højt tryk kan nemlig gøre, at installationerne i huset går i stykker eller der opstår brud på vandrørene i jorden. Vi regulerer derfor nøje trykket i vores vandsystem og har holdt det stabilt på det nuværende niveau i adskillige år,” forklarer Hofor på deres hjemmeside.
Ifølge Astrid Skotte, pressechef for Hofor, er vandtrykket i København ikke anderledes end andre steder i landet, men at det blev sat en smule ned mellem 2010-2011 for at spare energi, skriver Berlingske.
-JJK