11.04.2018  |  VVS  |  Branchen

Søren Pind taber kampen om vandtrykket

Undervisnings- og forskningsministeren har kæmpet for at få folk ind i forsyningsselskabet Hofors bestyrelse, der ville gøre noget ved det, ifølge Søren Pind, lave vandtryk i København. Men missionen lykkedes ikke.

Der er ikke nok kraft på vandet i de københavnske haner. Det mener undervisnings- og forskningsminister Søren Pind (V), der indledte slaget om et højere vandtryk tilbage i januar.
Derfor har han kæmpet for, at der blev valgt folk ind i bestyrelsen i forsyningsselskabet Hofor, som for alvor kunne gøre op med det, ifølge ministeren, lave vandtryk, skriver politiken.dk. 

Søren Pind kastede for nogle måneder siden kræfter i en kampagne, der skulle få valgt venstremanden Jesper Schou Hansen og socialdemokraten Hanne Dahlerup ind i bestyrelsen. De har nemlig begge to et punkt på dagsordenen om at få lukket mere op for vandfremløbet.

Nu er valgets resultat offentliggjort, og til Pinds ærgrelse, blev det ikke de to kandidater, der fik flest stemmer.

Læs også: Smarte vandhaner giver tårnhøje besparelser 

Mindretal for øget vandtryk
I stedet blev det de to forbrugerrepræsentanter, som i forvejen sidder i Hofors bestyrelse, Anders Jørn Jensen fra Miljøpunkt Nørrebro og Povl Markussen fra Albertslund. De fik henholdsvis omtrent 3.000 og 2.000 stemmer, mens Pind-kandidaterne fik 660 og 584 stemmer.

På borgerforslag.dk er der lige nu 12 danskere, der har støttet kampen for et højere vandtryk i København. Hvis 49.988 andre danskere støtter forslaget inden 5. oktober, skal Folketinget diskutere sagen, skriver ekstrabladet.dk.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere