18.12.2019  |  VVS  |  Branchen

Samarbejde skal sikre rent drikkevand på nyt regionshospital

Et samarbejde mellem Bravida og Viega skal sikre, at drikkevandet holdes rent på det nye regionshospital i Gødstrup, hvor der i alt skal installeres 125 km rør.

Når der på det nye 145.000 m2 store regionshospital i Gødstrup skal installeres 125 km rør til drikkevand, varme og køling, er der ikke plads til fejl, der kan lede til forurenet vand.

Læs også: Ny aftale sikrer energirenovering af sygehuse

Derfor sætter Max Andersen, projektchef hos teknikentreprenøren Bravida Danmark, stor pris på samarbejdet med Viega, der har leveret en totalløsning på rør til byggeprojektet.

”I mine 35 år i branchen har jeg aldrig før oplevet en rørleverandør, der har bidraget med så meget ekspertise som Viega. Det startede med, at de underviste alle vores montører i den korrekte brug af deres løsninger og teknologi, og siden har der været meget tæt samspil mellem os”, siger han.

Torben Sørensen er distriktschef i Viega og har været Max Andersens daglige kontakt på byggeprojektet. For ham er det en selvfølge at være i tæt kontakt med sine kunder under hele processen.

10.000 fittings
”Det er en central del af Viegas filosofi, at vi ikke kun leverer rør og fittings, men også den know-how der skal til, for at vores løsninger yder det optimale. Derfor er vi helst med hele vejen fra projekteringen til transporten af produkterne til monteringen, og til sidst idriftsættelsen og vedligeholdelsen”, siger Torben Sørensen og fortsætter:

”Vores erfaring er ganske enkelt, at det er den mest langsigtede strategi, når vi skal garantere driftssikre systemer, der holder i mange, mange år”.

Den såkaldte SC-Contur, som Viega gør brug af, resulterer i, at rørsystemet er garanteret utæt, indtil det bliver presset sammen. På den måde kan montørerne tjekke og dobbelttjekke, at alle samlinger er presset, inden der bliver lagt isolering om rørene og sat vand på systemet.

”Viegas system er genialt, for med mere end 10.000 fittings i et projekt er der mange potentielle fejlkilder. Det er tydeligt, at der her er en leverandør, der sætter handling bag salgsargumenterne og har kræfter til at gøre et stort stykke arbejde ude hos kunden”, siger Max Andersen.

Læs også: Bravida åbner nyt fynsk hovedsæde

Gødstrup Sygehus er et af Danmarks mest ambitiøse sygehusbyggerier og skal fremtidssikre hospitalsbehandlingen i Vestjylland.

- SMP

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere