29.09.2020  |  EL  |  Branchen

Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme

En ny lov om barselsdagpenge til forældre med hjemsendte skolebørn grundet coronavirus var i første omgang kun rettet mod lønmodtagere. Men efter kritik fra blandt andet SMVdanmark lægger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard nu op til, at selvstændige også bliver en del af den nye ordning.

I sidste uge blev regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om en ny aftale, der sikrede forældre barselsdagpenge, hvis de havde skolebørn hjemsendt grundet coronavirus. Men efter kritik er aftalen nu ændret, så den også gælder både selvstændige og freelancere og ikke kun lønmodtagere.

Det glæder SMVdanmark.

"Nu opnår vi ligestilling på dette punkt mellem lønmodtagere og selvstændige, der kan stå i en præcis lige så vanskelig situation som ansatte forældre, hvis deres børn bliver sendt hjem. Politikerne skal have tak for, at de har lyttet til gode argumenter og godt kunne se uretfærdigheden”, siger Jakob Brandt, adm. Direktør i SMVdanmark i en pressemeddelelse.

Selvom den nye aftale nu gælder for flere forældre, er Jakob Brandt skuffet over, at aftalens udgangspunkt ikke dækkede over freelancere og selvstændige:

”Det er desværre sket flere gange siden corona-krisens start, at de små og mellemstore virksomheder bliver overset. Det er skuffende, at de store erhvervsorganisationers fokus igen var på de store virksomheder og lønmodtagerne. De selvstændige betaler den samme skat, og det må være helt fair, at de får del i velfærdsydelserne, når de har nøjagtig samme behov som lønmodtagerne”.

Læs også: Analyse: Kun få selvstændige kan optjene ret til tidlig tilbagetrækning

For at de selvstændige forældre kan modtage barselsdagpenge, når de passer deres børn, som er hjemsendt under coronavirus, skal de leve op til samme krav som lønmodtagere for at blive omfattet af ordningen. Selvstændige skal derudover også erklære, at det ikke er muligt at drive virksomhed hjemmefra.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere