05.11.2018  |  EL  |  Branchen

Servicebranchen opruster til mere vedvarende energi

OR-Energibranchen bliver til Energibranchens Service Sammenslutning (ESS). Det sker for at sikre boligejerne kvalificerede serviceydelser i omstillingen fra varmeinstallationer med konventionelle kedelteknologier til vedvarende energi.

I takt med at stadig flere parcelhusejere investerer i varmepumpeteknologi, er der også et stigende behov for service af de nye typer installationer. Det omfatter bl.a. de lovpligtige, årlige serviceeftersyn af jordvarmeanlæg, luft-vandvarmeanlæg og de små luft/luft-anlæg til supplerende varme.

For at være bedre rustet til at dække de nye behov for udbredelse og kvalitetssikring af service ændrer OR-Energibranchen navn til Energibranchens Service Sammenslutning (ESS). ESS har udspring i OR-Energibranchen med medlemsvirksomheder fra det tidligere GSR - Gas Service Registreringen - og fra OSS - Olie- & gasbrænder Service Sammenslutningen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Unikt vedvarende energianlæg indviet

Det fortæller Energibranchens Service Sammenslutning selv i en pressemeddelelse.

"Vores medlemmer ønsker at opfylde samfundets behov i den igangværende omstillingsproces fra installationer med konventionelle kedelteknologier til teknologier inden for vedvarende energi”, forklarer Kristian Vielwerth fra det nydannede ESS-Sekretariat på Teknologisk Institut og fortsætter:

”De traditionelle varmeanlæg med olie og gas skal naturligvis fortsat serviceres for at køre på en effektiv, driftssikker og energiøkonomisk måde - indtil det kan betale sig at udfase dem både økonomisk og miljømæssigt. Samtidig er jævnlig service af varmepumper afgørende for, at disse nye installationer forbliver effektive".

Vigtigt med lovpligtige eftersyn
Udviklingen betyder, at ESS under én paraply samler virksomheder, som kan levere en høj og ensartet kvalitet, uanset hvilken type varmeanlæg, der skal serviceres.

Den nye forening har bl.a. som mål at fremme udbredelsen af de lovpligtige eftersyn af varmepumper, og at det sker efter en anerkendt branchestandard, sådan som man kender det fra gas- og oliekedler.

Læs også: EU-parlamentet vil skrue op for den vedvarende energi

"Professionel service er centralt for gode og energieffektive varmeinstallationer, uanset hvilken opvarmningsform der er tale om. Det sikres bedst ved hjælp af branchestandarder for professionel service. Bl.a. er det vigtigt at få en klar definition af selve serviceydelsen, at indføre kvalitetskontrol samt kvalitetssikring og at sikre målrettet uddannelse og efteruddannelse inden for de nye teknologier”, siger Kristian Vielwerth.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere