06.03.2018  |  VVS  |  Varmeanlæg

Sibirisk kulde sendte VVS’ere på overarbejde

Flere husstande måtte døje med frosne vandrør og nedbrud i varmeanlæggene i sidste uge. Frosten og især den hårde vind er en dårlig kombination i mange boliger, som har skabt travlhed hos VVS’erne.

VVS-installatørerne har oplevet stor travlhed den seneste tid, hvor frostgraderne rigtig har sat ind over landet. Frosten kombineret med den hårde blæst har udløst mange frosne vandrør og nedbrud i radiatorer, pillefyr og fjernvarmeanlæg, skriver jv.dk.

Læs også: Odenseaner går til kamp mod kalken

VVS-installatør Per Lykkegaard i Malling er en af dem, som har oplevet konsekvenserne af kulden. Han har hjulpet flere familier i Århus, når de har stået uden vand og varme.

”Det er rigtig mange, som har haft problemer. Det har været en virkelig hektisk og travl uge, hvor mange ikke har kunnet holde varmen eller pludselig har stået uden vand,” siger Per Lykkegaard til stiften.dk.

Kuldegraderne i sig selv har ikke været det store problem. Men når det blæser samtidig, udfordres varmeanlæggene for alvor og presses til det yderste, forklarer installatøren.

”En varmepumpe for eksempel skal arbejde og stå sin prøve. Kulden og vinden afslører, hvis anlæggene ikke er justeret og reguleret optimalt – eller hvis for eksempel en ventil sidder løs. Så går anlæggene ud,” siger Per Lykkegaard.

Morgener uden vand
VVS-installatøren har været nødt til at rykke ud mange morgener, når kunderne har stået uden vand efter en kold nat.

”Det er typisk om natten, at vandrør i skunke eller tomme rum fryser til, når de ikke er ordentligt beskyttet. Folk oplever, at der ikke er vand i hanen, når de går på toilettet om morgenen,” siger Per Lykkegaard til stiften.dk. 

Læs også: Producent af blødgøringsanlæg advarer om fare for vandskader

VVS’eren er overbevist om, at travlheden lægger sig igen i takt med, at der skrues ned for kuldegraderne, men vigtigst at den hårde vind lægger sig.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere