26.06.2020  |  EL  |  El-materiel

Signifys UV-C belysning skal imødekomme det voksende behov for desinfektion

Signify lancerer 12 UV-C-produktfamilier til det professionelle marked, og erhverver aktiver fra hollandsk virksomhed for at udvide porteføljen med armaturer til desinfektion af luft indendørs.

Signify udvider sin UV-C-produktportefølje med armaturer og kabinetter til professionel brug. Det er kendt at UV-C-belysning er en effektiv metode til desinfektion. Dette blev for nylig valideret i en laboratorietest foretaget af Boston University, der viste, at Signifys UV-C-armaturer på få sekunder deaktiverer den virus, der forårsager COVID-19.

”Vi introducerer 12 UV-C produktfamilier, der er specielt designet til desinfektion af luft, overflader eller genstande. Produkterne kan bruges i f.eks. kontorer, skoler, fitnesscentre, butikker, varehuse samt i offentlig transport”, siger Harsh Chitale, divisionsleder af Digital Solutions hos Signify.

En del af sortimentet er UV-C-armaturer, der kan bruges til grundig desinfektion af overflader på kontorer, skoler og toiletter. De er udstyret med sensorer, der sikrer, at de kun er aktive, når der ikke mennesker og dyr til stede. Derudover er der mobile, fritstående UV-C-armaturer, der kan rulles ind på et hotelværelse, eller bruges til at desinficere overflader på offentlige transportmidler så som busser og toge.

Læs også: Solar Light og Schneider Electric sætter fokus på sikkerhedsbelysning

Til desinfektion af genstande lancerer Signify et sortiment af UV-C-desinfektionskabinetter. Disse kabinetter kan bruges til at desinficere gæstekort, telefoner, punge, tasker, og computere.

UV-C-armaturer kan også bruges i desinfektionstunneler. I Nordamerika har en stor detailhandel startet et pilotprojekt med UV-C-tunneler til desinfektion af indkøbsvogne. I Indien planlægger et hotel at bruge Signifys UV-C-tunnel til desinfektion af gæsters bagage ved check-in.

For at udvide UV-C porteføljen har Signify for nyligt erhvervet størstedelen af Germicidal Lamps & Applications (G.L.A), en hollandsk virksomhed, der har ekspertise inden for UV-C desinfektion.

Aftalen inkluderer G.L.A.’s UV-C-armaturer til luftdesinfektion samt knowhow.

”De aktiver og knowhow, der er erhvervet fra G.L.A., kan hjælpe os med at fremskynde udviklingen af vores roadmap med UV-C-baserede desinfektionssystemer til luft. Vi planlægger at gøre disse produkter tilgængelige over hele verden snart”, siger Paul Peeters, divisionsleder af Signifys Digital Solutions Europe.

Armaturerne til desinfektion af luft kan bruges selvom der er mennesker i lokalet, da de installeres i en højde af mindst 2,5 meter, hvilket, sammen med afskærmning og optikker, forhindrer eksponering af UV-C-lyskilderne. Luft i den øvre del af rummet desinficeres konstant ved hjælp af UV-C-bestråling og naturlig konvektion af luftstrøm i rummet.

-HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere