20.02.2020  |  EL  |  Branchen

Skærpet fokus på grønt byggeri lægger pres på håndværkere

Stigende interesse og krav inden for bæredygtighed stiller nye krav til byggeriet. Det oplever man hos landets byggecentre, hvor flere håndværkere efterspørger rådgivning om systemer, løsninger og produkter, der kan gøre byggeriet grønnere.

I 2019 blev der igangsat byggeprojekter for 100 milliarder kroner, og året bar præg af stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og løsninger i de danske byggecentre.

Læs også: Håndværkere er positive overfor bæredygtighed

”Der er et større pres fra bygherrer om, at håndværkere har den nyeste viden om løsninger og innovative produkter, der kan gøre byggeriet bæredygtigt. Men for den enkelte håndværker kan det i en presset hverdag være tidskrævende at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Derfor er professionel rådgivning blevet et endnu vigtigere konkurrenceparameter for at kunne imødekomme omverdens krav til grønne løsninger”, siger Palle Thomsen, administrerende direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Den stigende efterspørgsel på professionel rådgivning oplever man i landets byggecentre, hvor viden om nye, innovative løsninger de seneste år er blevet en topprioritet.

”Vi oplever markant flere håndværkere, som det seneste år er begyndt at efterspørge rådgivning inden for bæredygtighed. Det stiller nogle helt nye krav til byggecentrene, hvor rådgivning ikke længere udelukkende er på produktniveau. Nu rådgives der på hele byggesituationen, så kunderne kan træffe valg, som er grønnere og mindsker det samlede ressourceforbrug”, siger Palle Thomsen.

Byggeri-messe med grønt fokus
Det skærpede fokus på grønt byggeri kommer til udtryk på den kommende byggeri-messe den 10.-13. marts i Fredericia, hvor godt 300 producenter og leverandører vil præsentere de sidste nye løsninger til kommende byggeopgaver.

”Innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen – og det afspejler BYGGERI’20. Udstillerne satser virkelig på miljø- og klimainnovation, der kan være med til at løfte den grønne omstilling. Messen bliver derfor omdrejningspunkt for de nyeste tendenser og stedet, hvor fremtidens materialer kan opleves. BYGGERI’20 skaber et rum for, at viden og erfaringer udveksles blandt producenter, leverandører og de udførende i byggeriet, så alle bliver klædt bedre på fagligt til en grønnere fremtid”, siger Palle Thomsen.

Læs også: Undersøgelse: Det er krævende at bygge bæredygtigt

Brancheforeningen Danske Byggecentre, der arrangerer BYGGERI’20, oplyser, at messen er tæt på udsolgt og tegner til at blive en lige så stor succes som i 2018, hvor messen blev besøgt af flere end 26.000 fagfolk, herunder arkitekter, ingeniører, bygherrer, entreprenører, håndværkere, byggecentre m.fl.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere