03.07.2017  |  EL  |  Energi

Nye afregningsregler rammer solcelleejere på pengepungen

Solcelleejere blev tilbage i 2012 lovet, at reglerne for afregning ville forblive som de var i mindst 20 år. Nu står reglerne alligevel til at blive ændret og solcelleejerne til at blive ramt af ekstraregninger.

Solcelleejere står til at blive ramt af ekstraregninger, skriver Finans. Det sker som følge af, at det statsejede Energinet er i gang med at indføre nye regler, som vil betyde en højere elregning for de 82.000 husejere, der investerede i solcelleanlæg efter, at Folketinget havde vedtaget fordelagtige afregningsregler i 2010.  

Ifølge Energinet kan de nye afregningsregler betyde, at solcelleejerne skal af med 200-500 kroner ekstra om året. Og det selvom det tilbage i 2012 blev lovet, at solcelleejernes afregningsvilkår ville være fredet i 20 år.

Læs også: Næste generation af solceller er på vej

Solcelleejerne føler sig nu bondefanget, mens formanden for Danske Solcelleejere kalder det et direkte tyveri. Direktøren for Danmark Vindmølleforening, hvis medlemmer med små husstandsmøller også vil blive ramt, kalder det en uskik og et brudt løfte til de private investorer.

Alligevel afviser klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt (V), at der er tale om et løftebrud. Han peger desuden på, at ansvaret ligger hos Energitilsynet, som er en uafhængig myndighed.

Læs også: Byggeforsker advarer: EU-direktiv vil hæmme solceller og vindmøller

Det er Energitilsynets ambition at indføre de nye afregningsregler, som snart bliver sendt i høring, i 2018.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere