04.06.2019  |  VVS  |  Branchen

Solidt regnskab hos Brødrene Dahl-ejer

Saint-Gobain Distribution Danmark, der ejer Brødrene Dahl og Øland, kommer ud med et positivt regnskab for 2018, der dog ligger under målsætningen.

Saint-Gobain Distribution Danmark (SGDD), der ejer grossisten Brødrene Dahl, ventilationsfirmaet Øland og byggemarkedet Optimera, fremlagde i går et positivt regnskab for 2018. Selskabet har haft en omsætningsstigning på seks procent fra 4,3 til 4,6 milliarder kroner, hvilket resulterer i en bundlinjevækst på 310 procent, skriver Licitationen.

Læs også: Brødrene Dahl opruster til fordel for kloakmestrene

Men selvom regnskabet er positivt, lever det ikke op til virksomhedens egen målsætning:

”Fremgangen er positiv, men resultatet er ikke i sig selv positivt. Men jeg er glad for, at vi kender årsagen”, siger administrerende direktør for SGDD, Peter Møller til Licitationen.

Centralisering lykkedes ikke
En af grundene til, at målsætningen ikke er nået, er, at selskabet i 2018 valgte at satse på en opdeling af VVS og trælast, fremhæver direktøren. Ambitionen var at effektivisere og skabe besparelser, men det gik ikke helt efter planen:

”På papiret så det fint ud, men så fandt vi ud af, at der ikke var de synergier, man havde håbet på. Så der er gået penge til at splitte de to fra hinanden”, siger Peter Møller til Licitationen.

Fremgangen skyldes derfor den høje efterspørgsel i branchen samt flere tiltag, blandt andet opgraderingen af de fysiske butikker og hjemmesider.

”Der er nogen, der mener, at desto mere e-handel der er, desto mindre bliver der solgt i butikker. Men det er ikke det, vi ser. Vi ser, at salget i butikkerne stiger, og det vil jo sige, at der sker noget i butikkerne, som e-handel ikke kan levere. De supplerer hinanden”, siger SCDD-direktøren til Licitationen.

Læs også: Øland sætter turbo på aggregatforretningen

SGDD har en såkaldt omnichannel-strategi, der handler om at være let tilgængelig for kunderne, både online og i de fysiske butikker. 

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere