03.01.2018  |  EL  |  Byggeri

Spansk teknikentreprenør på Niels Bohr Bygningen sagsøgt for 625 mio. kr.

Bygningsstyrelsen kræver i en voldgiftssag 625 mio. kr. i erstatning af den spanske teknikentreprenør Inabensa for fejl og mangler i Niels Bohr Bygningen.

Det skandaleramte byggeri af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet bliver, som vi tidligere har skrevet, både væsentligt forsinket og markant dyrere end budgetteret.

En af hovedårsagerne er ifølge Bygningsstyrelsen ”ekstraordinære svigt i kvaliteten af det udførte arbejde samt store forsinkelser” hos den spanske teknikentreprenør Inabensa, der tilbage i februar 2017 blev fyret af Bygningsstyrelsen.

Inabensa stod indtil fyringen blandt andet for installationen af VVS og CTS i Niels Bohr Bygningen, der skal rumme adskillige af København Universitets naturvidenskabelige uddannelser, blandt andet fysik og kemi.

Ifølge Bygningsstyrelsen var Inabensas arbejde så fyldt med fejl og mangler, at mange af installationerne er blevet helt eller delvist nedtaget og ved at blive opført på ny.       

Derfor har Bygningsstyrelsen nu anlagt voldgiftssag mod Inabensa med krav om 625 mio. kr. i erstatning. Det sker efter, at Inabensa tidligere har krævet et tocifret millionbeløb i erstatning for uberettiget ophævelse af kontrakten.  

Usædvanligt store svigt
Voldgiftsnævnet har ifølge Bygningsstyrelsen efterfølgende konstateret store og helt usædvanlige svigt i Inabensas arbejde, der indtil nu har været umulige at finde ved normalt tilsyn, men er blevet fundet ved hjælp af ekstraordinære tæthedstest og røntgenfotografering.

Det drejer sig blandt andet om ventilationssystemerne, der ikke overholder de specifikke krav om tæthed. Kravene er høje, da der skal arbejdes med fysik og kemi i bygningen.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere