Erhvervsskoler tvunget til afskedigelser
Danske Erhvervsskoler frygter, at erhvervsuddannelsesreformen vil betyde færre elever, fyringer og nedlagte uddannelser. Det bliver nogle hårde år, lyder det fra direktøren for Danske Erhvervsskoler.
Erhvervsuddannelsesreformen, som blev vedtaget i februar i år, har til hensigt at styrke erhvervsuddannelserne og gøre dem mere attraktive.
Men ifølge Danske Erhvervsskoler kommer reformen først og fremmest til at betyde sparerunder i form af færre elever, fyringer samt lukning af skoler og uddannelser. Det skriver Politiken.
Læs også: Adgangskrav til erhvervsuddannelserne, ja tak
Den nye reform indebærer blandt andet et karakterkrav på 02 i dansk og matematik, hvilket vil betyde færre elever på uddannelserne. Desuden har undervisningsministeriet indført kvoter på flere grunduddannelser på erhvervsskolerne.
Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler, siger til Politiken, at erhvervsskolerne imidlertid er glade for reformen, men han siger også, at de første år bliver hårde:
Tilpasningerne er en proces, der foregår alle steder lige nu. Erhvervsskolerne er glade for reformen, men det bliver nogle hårde år de næste år, fordi der bliver en aktivitetsnedgang som følge af færre elever.
Store besparelser
Direktør Lars Kunov har fået tilbagemeldinger fra 18 ud af de 60 erhvervsskoler, der er medlem af Danske Erhvervsskoler. Vi har flere eksempler på besparelser på omkring 25 millioner kroner på nogle af de store skoler, og så taler vi om 30 til 50 afskedigelser, siger han til Politiken.
I gennemsnit forventer de 18 skoler otte procent færre elever i 2015 og ti procent færre i 2016.
Læs også: Erhvervsskolereformen er et godt skridt på vejen
Erhvervsskolereformen træder i kraft til sommer, og blandt tiltagene er ligeledes undervisning mindst 25 timer om ugen samt grundforløb på et år og gradvis specialisering.
-KLZ