22.10.2018  |  VVS  |  Byggeri

Større ledningsomlægning i forbindelse med opførelse af Letbanen

Indhold fra partner Hvad er dette?

For Vestforbrænding er WK i gang med en større ledningsomlægning af transmissionsledninger ved Ring 3 i Herlev. Omlægningen skyldes, at der skal gøres plads til opførelse af administrations – og værkstedsfaciliteter til den nye letbane.

Når Letbanen fra 2025 kører fra Lyngby til Ishøj, kommer den til at holde lige uden for Vestforbrænding i Glostrup. For at gøre plads til skinner og bygninger flyttes ca. 300 meter af Vestforbrændings to store transmissionsledninger. Transmissionsledningerne forsyner ca. halvdelen af Vestforbrændings kunder med fjernvarme – herunder Herlev Hospital.

Projektet udføres med en særlig teknik der hedder ”hot tapping”. Det særlige ved brug af denne metode er, at arbejderne på transmissionsledningen samt omlægning af transmissionsledningerne kan udføres under fuld drift. Metoden er mest kendt fra olie og gasindustrien. Ingen af Vestforbrændings kunder kommer derfor til at mærke omlægningen.

Hvis man ikke havde valgt at bruge denne særlige løsning – hot tapping – havde Vestforbrænding skulle forsyne deres kunder fra forskellige decentrale reserveanlæg som typisk fyrer med gas i stedet for CO2-neutral affaldsbaseret varme. Denne metode er derved også en miljøgevinst for projektet.

WK leder og fordeler arbejdet samt styrer pladsen. WK står hermed for alt grave- og løftearbejde, spunsning mm., samt alt rørarbejde. EMS og T. D. Williamson er underentreprenører til WK og står for på-svejsning af fittings til line stop og bypassoperationen samt bistår med at gennemføre hot tapping aktiviteten. Arbejdet udføres i perioden august - december 2018. 

Vestforbrænding har fået lavet en film som viser omfanget af projektet. Se den her: https://lnkd.in/gxr2K-C

Mere fra Wicotec Kirkebjerg A/S

Wicotec Kirkebjerg A/S

www.wk.dk

ALLE KOMPETENCER UNDER ÉT NAVNWicotec Kirkebjerg A/S er en af Danmarks førende teknik- og anlægsentreprenører. Vi beskæftiger over 1000 medarbejdere med afdelinger over hele landet.Mange års erfaring, solide kunderelationer og en bred kompetenceflade giver os en stærk profil inden for teknikentreprenørsegmentet. Vi kan byde ind på alle store teknikentrepriser – uanset kompleksitet og omfang…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere