22.01.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Stor appetit på at udfase sort energi i boligerne

Fjernvarmeselskaber er i gang med at indfri de grønne klimadrømme. Politikerne bør derfor tage stilling til, hvordan vi kommer i mål med omstilling af vores boliger, mener Dansk Fjernvarme.

Fjernvarmeselskaberne kan nu søge tilskud i Fjernvarmepuljen til de projekter, der i dag økonomisk ligger på vippen i forhold til at kunne gennemføres. Andre steder, hvor boligejerne har dyrere sort varme eller fjernvarme, som kan leveres endnu billigere, er man allerede i gang med at gøre boligerne grønnere.

Vi har af flere omgange spurgt fjernvarmeselskaberne om deres lokale potentialer i forhold til at få flere boliger over på den grønne varme. Nu, hvor de mange projekter rundt om i landet begynder at tage form, bliver vi i den grad bekræftet i, at der er et kæmpe potentiale, og at fjernvarmeselskaberne heldigvis har stor appetit på at bidrage til at indfri klimamålene”, siger Nicolai Kipp, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Danskerne vil fjernvarmen

I forbindelse med klimaforhandlingerne sidste år anbefalede COWI at 200.000 boliger, ud af de cirka 380.000 boliger, der i dag opvarmes med naturgas, kan skifte til fjernvarme.

”Der er et stort potentiale. Men jeg ikke i tvivl om, at vi vil se endnu flere boligejere skifte til den grønne fjernvarme, når de bliver opmærksom på, at der rulles fjernvarme ud lige netop der, hvor de bor og de bliver opmærksom på den komfort, der ligger i den grønne fjernvarme, der som bekendt hverken larmer, kræver omfattende vedligehold, etc.”, siger Nicolai Kipp.

Han mener, at politikerne snarest bør beslutte, hvordan vi kommer videre, når midlerne fra klimaaftalen er brugt op.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere