29.05.2019  |  EL  |  El-materiel

Styrelse stiller skarpt på el-sikkerhed på festivaler

Til sommer får 30 festivaler og markeder besøg af Sikkerhedsstyrelsen, der vil tjekke, om de midlertidige elinstallationer på pladserne er lovlige og lever op til sikkerhedskravene.

Tiden for sommerens festivaler og markedspladser nærmer sig. Her er kabler og midlertidige elinstallationer en nødvendighed for, at musikken kan spille, og forlystelserne kan blive sluppet løs.

Men det er vigtigt, at de midlertidige installationer er sikre, og at de lever op til reglerne. Derfor fører Sikkerhedsstyrelsen i år tilsyn på 30 festival- og markedspladser.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Sikkerhedsstyrelsen: Vær særligt opmærksom på LED-belysning

”Ofte kommer der rigtig mange mennesker igennem netop pladser som disse. Det gør det endnu vigtigere, at der er styr på elsikkerheden. Blandt andet skal fejlstrømsafbryderne, som også bliver kaldt RCD’er eller HPFI-afbrydere, virke, og der må ikke være kabler og materiel med skader, som giver risiko for elektrisk stød”, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff.

Styrelsen ønsker at komme til pladserne, før arrangementerne går i gang. Den tilsynsførende vil tjekke fejlstrømsafbrydere og dele af de midlertidige installationer.

Derudover bliver det kontrolleret, at arbejdet med de faste midlertidige installationer er udført af en autoriseret elinstallatørvirksomhed.

Har fokus på midlertidige installationer
Forud for tilsynet med markeds- og festivalpladser har Sikkerhedsstyrelsen holdt oplæg på regionsmøder i Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark. Her har styrelsens elinspektører fortalt om reglerne for midlertidige installationer.

”Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at sikkerheden er i orden. Når man afholder begivenheder med mange mennesker, så skal der være styr på, at ingen kan komme til skade”, siger Sørem Assenholt Muff.

Tilsynet foregår uvarslet. Det betyder, at den enkelte festival eller markedsplads ikke får besked om tilsynet på forhånd.

Læs også: Roskilde Festival går all in på træk og slip

Derfor opfordrer styrelsen alle ansvarlige for festivaler, by- og kræmmermarkeder at klikke ind på sik.dk eller kontakte en autoriseret elinstallatørvirksomhed, hvis der er den mindste tvivl om installationerne, ligesom at de har samlet fem gode råd, så man undgår ulykker.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere