29.01.2020  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisation: Energispareindsatsen er på vej ind i krybesporet

Den nuværende energispareordning udløber ved udgangen af 2020. Mens grøn omstilling og klima er på alles læber, er markedet for energibesparelser gået helt i stå, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne.

I ti år har det været muligt at benytte den såkaldte energispareordning til at få tilskud, når man som boligejer eller virksomhed ønsker at energirenovere. Selvom ordningen udløber ved udgangen af 2020, er flere energiselskaber, ifølge brancheorganisationen Tekinq Arbejdsgiverne, allerede begyndt lukke ned for deres arbejde på området.

Den potentielle konsekvens af dette vil vise sig ved færre energibesparelser i 2020. Brancheorganisationen ser dette som stærkt problematisk for erhvervslivet, samfundet og arbejdet mod en grønnere omstilling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi ser allerede nu, at markedet for energibesparelser er ved at gå i stå. Eksempelvis er de rådgivningsvirksomheder og forsyningsvirksomheder, der hjælper med at formidle tilskud begyndt at reducere de tilskudsbeløb, man kan få per kWh, markant. Det er utilfredsstillende i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for besparelserne til at understøtte vores ambitiøse CO2-målsætning”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs også: Energimærkningsrapporter viser stort potentiale for energiforbedringer

En opbremsning i energibesparelserne vil, ifølge Simon O. Rasmussen, modarbejde de målsætninger, der er blevet fastlagt i klimaaftalen.  

”Det er desværre en tendens, vi ser overalt på energisparemarkedet. Der hersker en enorm usikkerhed om, hvad der skal ske, når den nuværende energispareordning stopper ved årets udgang”, siger han.

Selvom brancheorganisationen ikke vurderer, at ordningen har fungeret optimalt, er den nuværende stilstand heller ikke hensigtsmæssig, hvis der skal leves op til regeringens klimaambitioner. 

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere