17.01.2020  |  EL  |  Byggeri

Tekniq Arbejdsgiverne: Håndværkerfradraget kan blive meget bedre

Regeringens beslutning om årligt at regulere håndværkerfradraget efter inflationen er for sølle, mener Tekniq Arbejdsgiverne. Hvis boligejerne skal tage aktiv del i den grønne omstilling, kræver det både et højere fradrag og en udvidelse af ordningen.

De 300 kroner, som håndværkerfradraget er steget med, er for uambitiøst af regeringen, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne. 

”Det er naturligvis positivt, at ordningen består, og at man sørger for, at den følger prisudviklingen. Men vi havde håbet på, at man fra politisk side ville være gået noget mere ambitiøst til værks”, siger underdirektør Simon O. Rasmussen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Regeringens støttepartier vil afskaffe håndværkerfradraget til nytår

Ifølge brancheorganisationen er der brug for mere økonomisk støtte, da undersøgelser viser, at danskerne først og fremmest har pengepungen i baghovedet, når de overvejer at energirenovere boligen. 

”Grøn omstilling kommer ikke af sig selv, og det handler derfor om at finde løsninger til at mobilisere danskerne til at flytte fra sorte til grønne løsninger", siger Simon O. Rasmussen og fortsætter:

"Netop håndværkerfradraget er en vigtig, grøn motivationsfaktor for boligejerne. Men der er brug for, at det fradragsberettigede beløb til denne type opgaver hæves mærkbart, og at ordningen udvides, så fradraget også kan bruges til at få dækket udgifterne til de materialer, der anvendes i forbindelse med energirenoveringerne”.

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere