17.11.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Boligjobordning skal både have grønt og sort fokus

En boligjobordning, der også omfatter fradrag for både arbejdsløn og materialer i forbindelse med håndværksarbejde, er en nødvendighed for at støtte den grønne omstilling og reducere det sorte arbejde, vurderer Tekniq.

Der er stadig brug for en boligjobordning, som både omfatter service- og håndværksydelser. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov har foretaget for brancheorganisationen Tekniq.

I undersøgelsen svarer 74 procent af danskerne blandt andet, at de vil foretage flere energirenoveringer i deres boliger, hvis der også fremover er mulighed for økonomisk tilskud – for eksempel via en boligjobordning.

Læs også: Markant flertal vil bevare håndværkerfradraget

Samtidig har Tekniq gennemført en medlemsundersøgelse, som tegner det samme billede. Således svarer 66 procent at de danske el- og VVS-installatører, at der i høj eller nogen grad er behov for en ordning, der giver danske boligejere mulighed for også at få fradrag for de håndværksydelser, der udføres på deres huse:

”Resultaterne fra undersøgelserne understreger bare, at det vil være en stor fejl, hvis regeringen gennemfører sine planer om, at en fremtidig boligjobordning udelukkende skal fokusere på serviceydelser”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq.

Ordning kan sætte gang i udfasning af fossile brændsler
Ifølge installatørerne i Tekniqs medlemsundersøgelse kan en boligjobordning, der inkluderer et håndværkerfradrag, have stor værdi – ikke mindst når det gælder om at mindske omfanget af sort arbejde (det mener 67 procent af installatørerne) og især om at øge boligejernes investeringer i energirigtige løsninger (69 procent):

”Boligejernes lyst til at være en del af den grønne omstilling afhænger af økonomien. Et godt eksempel er de over 500.000 hjem, der stadig opvarmes af olie- eller naturgasfyr. Mange af disse boliger ligger i dele af landet, hvor det er svært at låne de ofte 100.000 kroner, det koster at skifte til en mere miljøvenlig opvarmningsform”, siger Tina Voldby og uddyber:

”Her kan en boligjobordning, hvor man også får fradrag for de anvendte materialer, i høj grad være med til at sætte yderligere gang i udfasningen af de fossile brændsler”.

Læs også: Tekniq: Politisk aftale er godt nyt for den grønne omstilling

Ifølge Tekniqs medlemsundersøgelse mener installatørerne da også, at der er behov for, at en fremtidig boligjobordning dels skal give mere end de nuværende 12.000 kroner i fradrag til håndværksydelser og dels, at fradraget også skal omfatte materialer:

”Det handler ikke om at understøtte selve byggebranchen. Formålet med fremtidens boligjobordning må være at skabe så stor en samfundsmæssig værdi som muligt. Og i det regnskab batter det altså mere at understøtte kampen mod klimaforandringer end at gøre det billigere at få pudset vinduer” siger Tina Voldby.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere