31.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq efterlyser konkrete vækstinitiativer i 2025-planen

Hos Tekniq er man tilfredse med regeringens fortsatte vækstambitioner i 2025-planen. Dog efterlyses der samtidig konkrete initiativer, der skal gøre ambitionerne til virkelighed.

I går fremlagde Danmarks trekløverregering sin nye 2025-plan. Brancheorganisationen Tekniq roser regeringen for at holde fast i mange af de vækstambitioner, der også blev præsenteret i Venstre-regeringens 2025-plan sidste år. Blandt andet at skabe 80 milliarder mere i velstand og at få 50-60.000 flere i beskæftigelse.

”Det er godt og rigtigt, at regeringen holder fast i sin målsætning om at skabe vækst i Danmark. Det er en udfordring, som skal tages meget alvorligt”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men selvom de overordnede visioner og tanker ifølge brancheorganisationen er på plads, mangler der noget, mener Niels Jørgen Hansen. Nemlig nogle helt konkrete initiativer for at nå målene.

Langsigtede løsninger og økonomiske gulerødder
Et af de initiativer Niels Jørgen Hansen efterlyser handler om pension. For selvom Venstre, Konservative og Liberal Alliance i planen lægger op til en obligatorisk pensionsopsparing for både lønmodtagere og folk på overførselsindkomster, er det ikke nok, mener Tekniqs adm. direktør.

”I virkeligheden vil det være vigtigere og langt mere logisk, at der findes en langsigtet løsning på de såkaldte samspilsproblemer. Kun på den måde kan vi sikre, at den enkelte altid har et økonomisk incitament til at spare op til pensionen – og bliver længst muligt på arbejdsmarkedet. Lykkes det, vil det heller ikke være nødvendigt med en tvungen pensionsopsparing”, siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Solcellelovforslag i modvind: Høringspartnere ønsker færre indgreb og mere stabilitet

Han mener desuden, at regeringen i endnu højere grad bør tilbyde økonomiske ’gulerødder’ til dem, der med deres arbejdskraft skal sikre den økonomiske vækst frem mod 2025. Og der skal gås effektivt til værks:

”Manglen på arbejdskraft er ikke noget, som lurer langt ude i fremtiden. Allerede nu kan vi i blandt andet installationsbranchen tydeligt mærke, at det er svært for virksomhederne at skaffe de nødvendige hænder og kompetencer”, siger Niels Jørgen Hansen.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere