21.02.2018  |  VVS  |  Branchen

Mange har ikke sikret sig mod rotter i hjemmet

Den milde vinter har i år givet rotterne optimale muligheder for at yngle, hvorfor mange danskere kan få uanmeldt besøg fra kloakkerne. Derfor er det en god idé at rottesikre boligen, lyder det fra Tekniq.

Det er nok de færreste, der har lyst til at få uanmeldt besøg af rotter i toiletkummen eller i skraldespanden. Ikke desto mindre er det, hvad et stigende antal af danskerne oplever:

”I rigtig mange bygninger har man forsømt at vedligeholde de skjulte rørinstallationer. Det giver rotterne optimale betingelser i deres jagt på tørre redepladser”, siger Birger T. Christiansen, der er teknisk konsulent i brancheorganisationen Tekniq, til aoib.dk.

Fortsat stigning i antallet af rotteanmeldelser
Ifølge en tidligere opgørelse fra DR steg antallet af rotteanmeldelser med 44 procent på landsplan fra 2013 til 2016 – og det er en stigning, der ser ud til at fortsætte grundet det milde vintervejr, vi har haft indtil nu:

”Når temperaturen er så tilpas mild, som det har været tilfældet i både december og januar, så giver det rotterne optimale muligheder for at yngle”, siger Birger T. Christiansen til aoib.dk og fortsætter:

”Faktisk vil mange rotter kunne nå at avle et ekstra kuld unger i forhold til de år, hvor vintrene er koldere. Derfor er der også stor sandsynlighed for, at vi vil se en voksende rottebestand, når vi træder ind i foråret”.

Læs også: Tekniq: Boligejerne har brug for en økonomisk gulerod

Han oplyser samtidig, at mange hjem slet ikke er sikret, når det gælder kloaker og faldstammer, hvilket betyder, at der er mere eller mindre fri adgang til rotterne.

Det er dog både nemt og billigt for danskerne at rottesikre deres boliger:

”I forhold til de skader, rotterne kan forårsage, når de eksempelvis ødelægger rør og på den måde udløser vandskader, er det en meget lille udgift på nogle få tusinde kroner at holde skadedyrene på afstand. Og er man i tvivl om, hvordan man bedst sikrer sig, bør man kontakte en autoriseret kloakmester”, lyder rådet til forbrugerne fra Birger T. Christiansen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere