06.06.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq kræver øjeblikkelig opstramning af Energispareordningen

Det halter tilsyneladende stadig alvorligt med energiselskabernes kontrol af indberetninger om og udbetalinger af tilskud til energibesparende foranstaltninger. Ifølge Tekniq er der brug for at stramme op med det samme, hvis ikke forbrugerne helt skal miste tilliden til ordningen.

Der er tilsyneladende frit slag, når det gælder om at få udbetalt penge fra energiselskabernes energispareordning. En ordning, alle danske forbrugere betaler til over deres energiregning. Det konkluderede DR Kontant i sidste uge efter en gennemgang af 5.000 boliger, hvor der er blevet udbetalt energitilskud.

”Det er stærkt bekymrende, at der fortsat findes så mange eksempler på mistænksomme indberetninger, og det er i høj grad med til at svække ordningens troværdighed”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos brancheorganisationen Tekniq.

Så sent som i april blev der ellers afsat 115 millioner kroner til at styrke kontrollen af Energispareordningen.

”Men DR Kontants dækning af problemerne understreger, at der er et akut behov for at omstrukturere ordningen, så snyderi undgås, og så vi fremover får reelle energibesparelser ud af de 1,6 milliarder kroner, forbrugerne betaler”, siger Simon O. Rasmussen.

Stadig en farbar vej
Han vurderer, at en energispareordning stadig er en god vej til at nå de opstillede danske energisparemål.

”Men det kræver et øjeblikkeligt stop for snyderi, og at den nugældende ordning justeres med krav om, at energibesparelser skal i konkurrence, samtidig med at besparelser altid skal købes der, hvor de er billigst. Det sker ikke altid i dag. Gennemføres det krav konsekvent, vil vi alle få flere energibesparelser for pengene, siger Simon O. Rasmussen.  

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere