11.07.2017  |  VVS  |  Varmeanlæg

Tekniq kritiserer støtte til varmepumper på abonnement

Ny støtteordning skal fremme varmepumper på abonnement, og det er ikke rimeligt, mener Tekniq, der kritiserer ordningen for at være for dyr og for at skade de andre forretningsmodeller.

Energistyrelsen åbnede i sidste uge op for ansøgninger til en støtteordning, der fremmer varmepumper på abonnement til virksomheder. Men den ordning spænder ben for den frie konkurrence, mener brancheorganisationen Tekniq. Den er nemlig både for dyr for statskassen, og så får abonnementsmodellen sin succes på bekostning af andre forretningsmodeller:

”Vi mener ikke, det er en samfundsopgave at bruge statsstøttemidler til at fremme nogle få udvalgte virksomheders særlige forretningsmodel, som det er tilfældet her med varmepumper på abonnement”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq.

Læs også: Tekniq: Bedre kontrol af Energispareordningen er kun første skridt

Han kalder støtteordningen ulige konkurrence og peger på, at Energistyrelsen selv har konkluderet, at abonnementsmodellen ikke er mere økonomisk fordelagtig for kunden, end hvis denne selv ejede varmepumpen.

Derfor ser Tekniq ingen grund til at bruge penge på en støtteordning specifikt til dén model. Til gengæld havde han gerne set varmepumperne støttet på anden vis:

”Vi havde i stedet gerne set en øget støtte til udbredelsen af varmepumper i forbindelse med elektrificeringen af det danske energisystem”, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”I Tekniq anbefaler vi også fremover, at man i stedet bruger midlerne til at understøtte en fri og teknologineutral konkurrence på markedet, så alle forretningsmodeller og teknologier kæmper på lige vilkår. På den måde får man mest mulig grøn omstilling for pengene”.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere