07.02.2018  |  VVS  |  Branchen

Tekniq og Dansk Byggeri: Ny skatteaftale er et skridt på vejen

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop indgået en skatteaftale, der gør det mere attraktivt at spare op til pensionen. Men den bidrager ikke nok til at få danskerne til at yde en ekstra indsats, lyder det fra Tekniq og Dansk Byggeri.

Efter flere måneders forhandlinger faldt der i går en skatteaftale på plads mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Den nye aftale omfatter blandt andet fradrag på pensionsindbetalinger – og det er noget, der glæder brancheorganisationen Tekniq, der mener, at man med den nye aftale har taget et vigtigt skridt for at komme de såkaldte samspilsproblemer til livs:

”Vi anerkender, at skatteaftalen prioriterer at gøre det mere attraktivt at spare op og dermed reducerer samspilsproblemet. Det er positivt, at man har taget helt konkret fat på denne udfordring”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos Tekniq.

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

Aftale løser ikke udfordring med mangel på kvalificeret arbejdskraft
Det anslås, at den nye skatteaftale vil øge arbejdskraftudbuddet med cirka 1.200 personer. Hos Tekniq havde man dog håbet på mere:

”I installationsbranchen oplever vi en stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor afgørende, at man både får flere ind på arbejdsmarkedet og samtidig fastholder og belønner de medarbejdere, der hver dag møder ind og yder en stor indsats”, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

”Vi kan konstatere, at skatteaftalen ikke løser den udfordring. Der er stadig brug for at gøre mere for at reducere beskatningen af den sidst tjente krone og dermed gøre det mere attraktivt at arbejde. For at sikre den økonomiske vækst de kommende år, er politikerne derfor nødt til at tage fat på denne opgave igen”.

Læs også: Regeringens skatteudspil gør det mere attraktivt at arbejde

Aftalen får ikke danskerne til at yde nok
Også hos Dansk Byggeri er man glade for den nye skatteaftale, men hæfter sig samtidig ved at aftalen ikke udnytter de muligheder, der er, når det kommer til at få danskerne til at yde noget mere:

”Det er positivt, at det er lykkes at lette skatten i bunden af indkomsterne, så der bliver flere penge tilbage i lønningsposen efter skat. Det er klogt at målrette skattelettelserne mod dem, der er i job, så de får en ekstra tilskyndelse til at arbejde”, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, og fortsætter:

”I betragtning af at den politiske debat nærmest har givet indtryk af, at der er en modsætning mellem skattelettelser og mere velfærd, er det trods alt lykkes at give helt almindelige lønmodtagere mere at gøre godt med. Men vi må også sige, at mulighederne for at bruge skattelettelser til at få danskerne til at yde en ekstra indsats er langt større, end det resultat, der er forhandlet i dag”.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere