07.08.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq til forbrugerne: Rådfør jer altid med en elinstallatør

En svensk undersøgelse viser, at man kan få varige nerveskader af selv små elulykker. Derfor opfordrer Tekniq til, at forbrugerne konsulterer en autoriseret elinstallatør, inden de kaster sig over gør-det-selv-elarbejdet.

I en undersøgelse foretaget af den svenske sikkerhedsstyrelse Elsäkerhetsverket har man erfaret, at selv mindre elulykker kan forårsage varige skader, fortæller Videncenter for Arbejdsmiljø.

Undersøgelsen konkluderer, at det ofte er små nervetråde i arme, hænder og fingre, der bliver skadet, når man udsættes for selv små stød.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Symptomerne er smerte, nedsat følelse og svaghed, som i værste tilfælde kan medføre en forringelse af finmotorikken.

Læs også: Tekniq og Dansk El-Forbund opfordrer til nyt AMU-system

Derfor opfordrer Simon O. Rasmussen, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq, forbrugerne til at tænke sig om en ekstra gang, inden de selv kaster sig over elprojekter i privaten, som i øvrigt som oftest er autorisationsbelagt:

”Det er en alvorlig sag at arbejde med el. Det kan have ubehagelige følger, hvis du for eksempel glemmer at slukke strømmen, inden du går i gang med arbejdet, eller hvis du kommer til at forbinde vaskemaskine eller komfur forkert”, siger han og fortsætter:

"I Danmark har vi krav om autorisation netop for at sikre, at elinstallationer udføres og serviceres korrekt af hensyn til sikkerhed, sundhed og miljø".

Han påpeger samtidig vigtigheden i, at man som forbruger altid bør rådføre sig med en lokal elinstallatør:

”På den måde er du også på den sikre side – både i forhold til loven og sikkerheden”, siger Simon O. Rasmussen.

På den danske sikkerhedsstyrelses hjemmeside har forbrugere mulighed for at se, hvilke opgaver der kræver en autoriseret elinstallatør. Samtidig findes der også et register over de installatører, som har autorisation til at udføre det risikofyldte elarbejde.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere