TEKNIQ: Installatørerne får en regning på 40 millioner
Regeringens finanslovsforslag sender en ny milliardregning til erhvervslivet. Ifølge beregninger foretaget af TEKNIQ betyder det en regning på 40 millioner kroner til installationsbranchen alene.
TEKNIQ stiller sig undrende over for, at regeringen foreslår erhvervsstøtteordningerne beskåret med to milliarder kroner. Og det samtidig med at virksomhederne bliver pålagt nye udgifter til finansiering af blandt andet skolepraktik, målretning af erhvervsuddannelserne, voksen- og efteruddannelsesindsatsen og arbejdsskadeafgift på i alt cirka 1,5 milliarder kroner.
Hvis regeringens finanslovsforslag gennemføres uændret, får arbejdsgiverne en betydelig ekstraregning. TEKNIQ's adm. direktør, Niels Jørgen Hansen, er utilfreds med udmeldingerne fra regeringen:
”For installationsbranchen alene betyder det en ekstraudgift på 40 millioner kroner svarende til cirka 1.300 kroner per medarbejder. At pålægge virksomhederne ekstra udgifter i en periode, hvor de stadig er ved at komme sig efter den økonomiske krise, er decideret skadeligt og vil hverken forbedre konkurrenceevnen eller skabe nye job,” udtaler han i en pressemeddelelse.
TEKNIQ har lavet en oversigt over finanslovsforslagets betydning for installationsbranchen.
Lyspunkterne overskygges af store udgifter
I de to tilskudsmilliarder, som ifølge finanslovsforslaget tages af bordet, indgår blandt andet energirenoveringspuljen, som var del af det oprindelige regeringsgrundlag og skulle give private boligejere incitament til at energirenovere.
”Det er svært at se, hvordan sådan en straffeaktion skal bidrage til øget vækst og beskæftigelse. Det er i vores øjne helt forkert tænkt,” siger Niels Jørgen Hansen.
Læs også på installator.dk: Regeringen vil droppe støtteordning til energirenovering
Niels Jørgen Hansen ser dog også lyspunkter for installationsbranchen i finanslovsforslaget. Det er fx de øgede investeringer i sygehuse og universitetsbyggeri og en ny Storstrømsbro.
”Men vi har svært ved at se, hvordan de investeringer kan bløde op på de markante ekstra udgifter, der pålægges arbejdsgiverne på uddannelsesområdet,” siger Niels Jørgen Hansen.
-KH