11.12.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Varmepumper skal blæse ligeligt for alle

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har udpeget tre virksomheder, der nu får et særligt tilskud til at udrulle varmepumper til deres erhvervskunder. Men ifølge Tekniq er ordningen konkurrenceforvridende og forfejlet.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har udpeget tre virksomheder, der nu får støtte på 11 millioner kroner til at tilbyde varmepumper til i alt 375 erhvervsvirksomheder.

Men det er en ordning, det kan komme til at skævvride markedet for varmepumper, mener Simon O. Rasmussen, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq:

”Flere varmepumper hjælper den grønne omstilling godt på vej, og det er positivt, at man styrker udbredelsen af varmepumper blandt erhvervsvirksomheder. Men denne ordning forkæler en bestemt forretningsmodel, mere end den fremmer varmepumperne”, siger han og fortsætter:

”Efter vores mening er det grundlæggende forkert at favorisere én bestemt finansieringsmodel frem for andre. Tekniq er ikke tilhænger af, at man bruger skattemidler til at støtte særlige forretningsmodeller”.

Læs også: Tekniq kritiserer støtte til varmepumper på abonnement

Støtte fremmer bestemte forretningsmodeller
Med den nye støtteordning på 11 millioner kan de tre udvalgte varmepumpeleverandører gøre det muligt for udlejningsejendomme og erhvervsvirksomheder at få varmepumper på abonnement, men ifølge Tekniq bør støtten i stedet øremærkes til at understøtte og styrke den grønne omstilling:

”Støtte skal ske på lige markedsvilkår og ikke fremme forretningsmodeller for udlejning af varmepumper. Dernæst skal støtte ikke være forbeholdt nogle få udbydere, som med statsstøtte i ryggen får en urimelig fordel i forhold til konkurrerende virksomheder”, siger Simon O. Rasmussen.

Hos Tekniq anbefaler man derfor, at man bruger de offentlige midler til at understøtte den frie konkurrence på markedet for varmepumper:

”På den måde kan alle forretningsmodeller og teknologier konkurrere på lige vilkår. Det er den bedste løsning, når vi skal sikre mest mulig grøn omstilling for pengene”, siger Simon O. Rasmussen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere