Tidssvarende brandsikring øger muligheden for at redde menneskeliv
Der kan være menneskeliv at redde, hvis man opgraderer eksisterende brandanlæg til et mere moderne et af slagsen, vurderer udviklingschef hos Lindpro.
Det kan blandt andet skyldes, at reglerne på området overlader det til den enkelte kommune eller ejer at beslutte, hvorvidt en ældre bygning løbende skal opgraderes til tidssvarende brandsikring.
Teknologi gør det nemt at opgradere
Ifølge teknik- og servicevirksomheden Lindpro findes der imidlertid både løsninger og teknologi til relativt nemt at kunne opgradere de ældre brandalarmeringsanlæg.
For eksempel er det muligt at supplere eksisterende lydgivere med intelligente detektorer, der sikrer en reel og tidlig detektering af en brand, uanset det miljø detektoren er installeret i:
”Brandsikringen i bygninger af ældre dato er ofte baseret på termo-detektorer, som betyder, at detektoren reagerer ved stigende temperatur. Så hvis man forestiller sig, at en brand opstår i noget sengetøj, så starter denne brand med en røgudvikling for på et tidspunkt at gå over i egentlige flammer”, siger Allan Christensen, der er teknisk udviklingschef hos Lindpro, og fortsætter:
”Med en intelligent dektering for røg kan man imidlertid sikre sig allerede ved røgudviklingen – altså før flammerne står i lys lue. Derved øges muligheden for at redde eventuelle menneskeliv”.
Læs også: Lindpro: Flere skal vælge brand- og sikringsområdet
Flere kommuner brandsikrer skoler
Hos Lindpro oplever man, at mange kommuner er begyndt at brandsikre deres skoler udover, hvad reglerne på området foreskriver.
Dels fordi det er vigtigt at skabe trygge rammer for elever, deres forældre og skolens medarbejdere, men også fordi de opnår en markant besparelse på forsikringspræmien, hvis de har installeret tidssvarende brandalarmeringsanlæg som for eksempel et ABA-anlæg:
”Det er jo i yderste konsekvens et spørgsmål om at sætte menneskeliv på spil i forhold til utidssvarende brandsikring. Hos Lindpro savner vi, at der fra politisk side skabes incitamenter og om muligt skærpede lovkrav, der højner brandsikkerheden i ældre bygninger, hvor der færdes mange mennesker som for eksempel hoteller og plejehjem”, siger Allan Christensen.
- EL