29.10.2019  |  VVS  |  Varmeanlæg

Trustrup-Lyngby modtager Fjernvarmeprisen 2019

Indhold fra partner Hvad er dette?

Årets modtager af Fjernvarmeprisen blev Trustrup-Lyngby varme- og vandværk. De vandt afstemningen ved Dansk Fjernvarmes landsmøde.

Trustrup-Lyngby varme- og vandværk modtager Fjernvarmeprisen 2019.

Torsdag aften ved Dansk Fjernvarmes landsmøde i Aalborg vandt de afstemningen om årets fjernvarmepris, da 900 deltagere ved festen afgav deres stemme.

Forsyningsselskabet på Djursland blev nomineret til Fjernvarmeprisen for deres initiativ til Nærvarmeværket, der bringer ideen om fjernvarme ud til områder, hvor fjernvarme slet ikke er en mulighed.

Prisen glæder direktør i TLV-Forsyning, Michael Meldgaard Christensen.

- Det betyder vanvittigt meget at få prisen. Vi er rigtig stolte. Det er en blåstempling af vores projekt. Vi havde regnet med, at det bare var et lille projekt. Og nu glæder vi os over, at Dansk Fjernvarme har taget det til sig. Vi havde ikke troet, at vi få år efter, hvor vi sad og talte om grøn omstilling på Djursland, ville stå her, siger direktøren.

Nærvarmeværket tilbyder at erstatte gamle oliefyr med en varmepumpe. Forbrugerne betaler tilslutningsbidrag, et fast årligt bidrag og for deres forbrug. Kunderne har taget så godt imod tilbuddet, at Nærvarmeværket har etableret anlæg i hele landet.

Nærvarmeværket kom oprindeligt fra et ønske om at bidrage aktivt til den grønne omstilling ved at kunne tilbyde mulige forbrugere udenfor den kollektive forsyning samme fordele, sikkerhed og komfort som kendes fra fjernvarmesektoren, samtidigt med at deres økonomi forbedres via en lavere varmeregning.

Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig på vindernes vegne:

- Jeg er rigtig glad for, at vores medlemmer i Trustrup-Lyngby har vundet Fjernvarmeprisen 2019. Det er et imponerende stykke arbejde, de har lagt i den grønne omstilling. Og deres arbejde kan bruges som godt eksempel for, hvordan den danske fjernvarme kan gå forrest i målsætningen om at reducere det danske udslip af CO2, siger Jesper Frost Rasmussen.

Udover Trustrup-Lyngby var også Broager Fjernvarmeselskab og SK Forsyning nominerede til årets Fjernvarmepris.

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for landets 400 fjernvarmeselskaber og dækker 99 % af fjernvarmemarkedet samt 40 % af den samlede termiske elkapacitet i Danmark.
3,6 mio. danskere eller cirka 1,7 mio. husstande har fjernvarme. Det svarer til, at mere end 64 % af danskerne får deres opvarmning leve­ret gennem et fjernvarmerør.
Fjernvarmesektoren i Danmark beskæftiger i alt cirka 10.800 - godt 1.800 i selve varmeforsyningen og 9.000 i industrien med udvikling og produktion eller rådgivning.
Mens antallet i selve varmeforsyningen har været konstant de seneste 5 år, er antallet af ansatte i indu­strien steget med i gennemsnit cirka 3 % årligt.
Fjernvarmeindustrien eksporter for i alt 6,4 milliarder kroner.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere