16.05.2019  |  EL  |  Branchen

Unge bornholmere søger erhvervsskolerne i højere grad end resten af regionen

Knapt en fjerdedel af Bornholms unge søgte i 2019 ind på en erhvervsuddannelse, og det er langt over gennemsnittet for hele Region Hovedstaden. Det handler om at yde en indsats i folkeskolerne, lyder det fra lokal el-installatør.

Bornholms Regionskommune befinder sig højt på listen i forhold til andelen af unge i Region Hovedstaden, der vælger en erhvervsuddannelse. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet og Dansk Arbejdsgiverforening, skriver tidende.dk.

Læs også: Projekt skal motivere skoleelever til erhvervsuddannelser

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I 2019 søgte hele 23,7 procent af øens unge ind på en erhvervsuddannelse, hvilket var langt over gennemsnittet på 14,2 procent for hele Region Hovedstaden, viser de nye tal.

”Det er virkelig positivt, at de unge på Bornholm har fået øjnene op for de mange muligheder, erhvervsuddannelserne har at byde på. Samtidig er det også et udtryk for det store arbejde, der er blevet gjort for at promovere erhvervsskolerne”, siger elinstallatør Kurt Sjøholm hos Knudsker El og medlem af Tekniq-råd Hovedstaden.

Tæt på den officielle målsætning
Der er opstillet officielle mål om, at 25 procent af en ungdomsårgang skal søge ind på en erhvervsuddannelse i 2020, mens andelen i 2025 skal være oppe på 30 procent. Tal, som Bornholm gradvist nærmer sig.

Andelen af unge bornholmere, der søgte ind på en erhvervsuddannelse, steg med 0,7 procentpoint fra 2018-2019, efter at tallet ellers havde været faldende de foregående to år.

”Vi kan håbe på, at væksten er kommet for at blive. Men ser vi på de senere år, er det tydeligt, at der er brug for, at både erhvervsskolerne og vi som virksomheder fortsætter arbejdet med at gøre erhvervsuddannelserne så attraktive som muligt”, lyder det fra Kurt Sjøholm.

Han mener, at der ligger et vigtigt arbejde i at informere de unge om mulighederne med en erhvervsuddannelse allerede i folkeskolerne:

Læs også: 50.000 kroner skal lokke flere unge til erhvervsuddannelserne

”Samtidig er det vigtigt, at man i folkeskolerne gør et stort arbejde for at give de unge, der står på tærsklen til at skulle vælge ungdomsuddannelse, et grundigt indblik i de utroligt mange job-, karriere- og videreuddannelsesmuligheder, man får som faglært”.

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere