Værktøjsproducent investerer i DNA-mærkning

Contiga fik i foråret stjålet op mod 300 stk. el-værktøj til et betydeligt beløb. Med rådgivning og service fra engrosvirksomheden Carl Ras og sikkerhedseksperten Unisecure Nordic, får produktionsvirksomheden i Tinglev nu DNA-mærket alt værktøj for at øge sikkerheden og forhindre fremtidige indbrud.

Med DNA-mærkningen bliver værktøjet påført med en usynlig SelectaDNA væske, der kun kan ses med UV-lys, og et mærkat med en stregkode, som politiet kan aflæse og slå op i en database fra mere end 40 lande. Bliver man som håndværker udsat for indbrud og tyveri af værktøj, kan politiet identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet. Foto: Carl Ras og Contiga..

Contiga havde ikke overvejet at bruge ressourcer på at DNA-mærke værktøj før uheldet var ude, og de blev udsat for indbruddet:

”Det har foreløbigt ikke været muligt for politiet at finde frem til tyvene og det stjålne værktøj. Vi var samtidig nødsaget til at sætte virksomhedsdriften på pause i halvandet døgn, indtil vi fik fremskaffet nyt værktøj. Der er ingen tvivl om, at driftstoppet har kostet os dyrt”, siger Thomas D. Holm, der er Økonomi-, IT- og indkøbschef i Contiga.

Kort tid efter opsatte Thomas D. Holm et akut møde med Carl Ras og Unisecure Nordic for at fremskaffe nyt værktøj og få rådgivning om DNA-mærkningen og servicen.
”Det kom bag på mig, at DNA-mærkningen ikke var dyrere taget i betragtningen af, hvor store omkostninger vi har haft efter indbruddet. Derfor takkede vi hurtigt ja til servicen”, siger han. 

Sammen med Contigas Teamleder på lageret har Carl Ras bistået med at DNA-mærke 1900 stykker el-værktøj, som også har fået integreret gps lokkeduer. De sender et aktivt signal, som selv i store boligblokke og kældre kan spore en præcis lokation for, hvor enheden er.

”Når vi DNA-mærker værktøjet, påfører vi hvert produkt med en usynlig DNA-væske, der kun kan ses ved hjælp af UV-lys og gennem scanning af en stregkode på et mærkat, som politiet kan aflæse og slå op i en database. Bliver værktøjet stjålet, kan politiet dermed identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet”, fortæller salgskonsulent i Carl Ras, Christian Holdgaard Kuur Clausen, der har bistået med DNA-mærkningen hos Contiga. Han tilføjer:

”Contiga har en stor fabrik med el-værktøj fordelt over 35.000 kvm2 produktionshaller. Bare mærkningen af 100 stk. værktøj har taget cirka 10 timer, og det har taget flere uger at udføre DNA-mærkningen af alt værktøj”.

Læs også: Nyt partnerskab vil forebygge indbrud og tyveri af værktøj i byggebranchen

Contiga havde ingen baggrundsviden eller indsigt i DNA-mærkningen på forhånd. Ifølge Thomas D. Holm har det derfor været uundværligt for dem at få rådgivning og servicering i DNA-mærkningen igennem hele processen:

”Det har været afgørende for os at få specialistviden fra Carl Ras og Unisecure Nordic om DNA-teknologien og DNA-mærkningens effekt for at være ordentligt rustet til at udføre arbejdet i praksis”, fortæller han og tilføjer:

”Servicen har samtidig været helt i top og har ikke påvirket den daglige drift i Contiga. Vi har ikke selv tiden til at DNA-mærke alt vores værktøj, så uden Carl Ras hjælp, var vi nok ikke kommet i mål”.

Thomas D. Holm pointerer videre, at leveringstid, fleksibilitet og pris er afgørende for Contiga, som ikke kan risikere en produktionsdag uden skruer:
”Carl Ras går altid en ekstra mil for os, og vi får vores leverancer til tiden. Derfor er vi yderst tilfredse med samarbejdet”.

Carl Ras skal fremover DNA-mærke alt el-værktøj for Contiga for at forebygge fremtidige tyverier og indbrud, så risikoen bliver for stor i forhold til udbyttet.
Thomas D. Holm håber samtidig på at kunne inspirere andre virksomheder til at DNA-mærke deres værktøj, inden uheldet er omme:

”Jeg håber i bund og grund, at flere virksomheder vælger at sikre sig med DNA-mærkning af værktøj, så det får større konsekvenser for de kriminelle. Jo flere der gør det, jo større er chancen for at forhindre tyveri og indbrud i branchen”.

- PiB

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Indendørs LED-strømforsyninger

22.01.2025Installator.dk

Nina Høegh Jensen bliver ny administrerende direktør i Energinet Eltransmission

22.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

[ENDELIG ER DEN HER!] Alle Jettings fiberblæsemaskiner på én side...

21.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

NYT LED armatur med akustisk optimeret filt og lav blænding

21.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian og TechnipFMC underskriver samarbejdsaftale om flydende havvind

21.01.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Kan det virkelig gøres så simpelt??

21.01.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Elektroniske sikringer til belastningsstrømme op til 20 A

20.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny LK FUGA® 21W USB-lader A+C

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus