Værktøjsproducent investerer i DNA-mærkning

Contiga fik i foråret stjålet op mod 300 stk. el-værktøj til et betydeligt beløb. Med rådgivning og service fra engrosvirksomheden Carl Ras og sikkerhedseksperten Unisecure Nordic, får produktionsvirksomheden i Tinglev nu DNA-mærket alt værktøj for at øge sikkerheden og forhindre fremtidige indbrud.

Med DNA-mærkningen bliver værktøjet påført med en usynlig SelectaDNA væske, der kun kan ses med UV-lys, og et mærkat med en stregkode, som politiet kan aflæse og slå op i en database fra mere end 40 lande. Bliver man som håndværker udsat for indbrud og tyveri af værktøj, kan politiet identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet. Foto: Carl Ras og Contiga..

Contiga havde ikke overvejet at bruge ressourcer på at DNA-mærke værktøj før uheldet var ude, og de blev udsat for indbruddet:

”Det har foreløbigt ikke været muligt for politiet at finde frem til tyvene og det stjålne værktøj. Vi var samtidig nødsaget til at sætte virksomhedsdriften på pause i halvandet døgn, indtil vi fik fremskaffet nyt værktøj. Der er ingen tvivl om, at driftstoppet har kostet os dyrt”, siger Thomas D. Holm, der er Økonomi-, IT- og indkøbschef i Contiga.

Kort tid efter opsatte Thomas D. Holm et akut møde med Carl Ras og Unisecure Nordic for at fremskaffe nyt værktøj og få rådgivning om DNA-mærkningen og servicen.
”Det kom bag på mig, at DNA-mærkningen ikke var dyrere taget i betragtningen af, hvor store omkostninger vi har haft efter indbruddet. Derfor takkede vi hurtigt ja til servicen”, siger han. 

Sammen med Contigas Teamleder på lageret har Carl Ras bistået med at DNA-mærke 1900 stykker el-værktøj, som også har fået integreret gps lokkeduer. De sender et aktivt signal, som selv i store boligblokke og kældre kan spore en præcis lokation for, hvor enheden er.

”Når vi DNA-mærker værktøjet, påfører vi hvert produkt med en usynlig DNA-væske, der kun kan ses ved hjælp af UV-lys og gennem scanning af en stregkode på et mærkat, som politiet kan aflæse og slå op i en database. Bliver værktøjet stjålet, kan politiet dermed identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet”, fortæller salgskonsulent i Carl Ras, Christian Holdgaard Kuur Clausen, der har bistået med DNA-mærkningen hos Contiga. Han tilføjer:

”Contiga har en stor fabrik med el-værktøj fordelt over 35.000 kvm2 produktionshaller. Bare mærkningen af 100 stk. værktøj har taget cirka 10 timer, og det har taget flere uger at udføre DNA-mærkningen af alt værktøj”.

Læs også: Nyt partnerskab vil forebygge indbrud og tyveri af værktøj i byggebranchen

Contiga havde ingen baggrundsviden eller indsigt i DNA-mærkningen på forhånd. Ifølge Thomas D. Holm har det derfor været uundværligt for dem at få rådgivning og servicering i DNA-mærkningen igennem hele processen:

”Det har været afgørende for os at få specialistviden fra Carl Ras og Unisecure Nordic om DNA-teknologien og DNA-mærkningens effekt for at være ordentligt rustet til at udføre arbejdet i praksis”, fortæller han og tilføjer:

”Servicen har samtidig været helt i top og har ikke påvirket den daglige drift i Contiga. Vi har ikke selv tiden til at DNA-mærke alt vores værktøj, så uden Carl Ras hjælp, var vi nok ikke kommet i mål”.

Thomas D. Holm pointerer videre, at leveringstid, fleksibilitet og pris er afgørende for Contiga, som ikke kan risikere en produktionsdag uden skruer:
”Carl Ras går altid en ekstra mil for os, og vi får vores leverancer til tiden. Derfor er vi yderst tilfredse med samarbejdet”.

Carl Ras skal fremover DNA-mærke alt el-værktøj for Contiga for at forebygge fremtidige tyverier og indbrud, så risikoen bliver for stor i forhold til udbyttet.
Thomas D. Holm håber samtidig på at kunne inspirere andre virksomheder til at DNA-mærke deres værktøj, inden uheldet er omme:

”Jeg håber i bund og grund, at flere virksomheder vælger at sikre sig med DNA-mærkning af værktøj, så det får større konsekvenser for de kriminelle. Jo flere der gør det, jo større er chancen for at forhindre tyveri og indbrud i branchen”.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Undgå driftsstop: Fire råd til at beskytte virksomheders elsystem mod fejl

20.02.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Lineær belysning hos Toyota STS Biler Viborg

20.02.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Databoom kræver nye opgør med traditionelle effektivitetsmålinger i datacentre

20.02.2025Alcadon ApS

Sponseret

Er vi ikke alle i ny og næ på udkig efter pålidelige og effektive COAX-løsninger?

17.02.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Altid på den sikre side, med Klauke

14.02.2025NKT (Denmark) A/S

Sponseret

Slutspurt

12.02.2025Alcadon ApS

Sponseret

24, 25, kransekage og AI

11.02.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Nye muligheder for avanceret beskyttelse – men mulighederne forpligter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding