18.10.2019  |  EL  |  El-materiel

Valg af en opladestation; hvad skal vi se efter?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvis I har købt en el-bil eller planlægger at gøre det snart, vil I sandsynligvis også vælge at købe eller lease en ladestation til hjemmet eller på arbejdet. Men hvad skal I være opmærksomme på, hvordan vælger I, og hvordan ved I, hvilken der er den rigtige løsning? - Udover selvfølgelig et passende råd, giver vi dig også nogle smarte tip.

Forbered hjem

Selvom det naturligvis lyder enkelt ("koble til og lad op"), har man naturligvis brug for en del elektrisk last for at oplade en bil, på en fornuftig tid.

I de flere tilfælde betyder det, at der installeres en separat gruppe med måler og fejlstrømssikring i el-tavlen, så man ikke kun sikkert kan oplade el-bilen, men også kan anvende andre el-forbrugende udstyr i en bygning uden problemer.

Det er heller ikke uvigtigt, at den nye generation af ladestationer håndterer den tilgængelige strøm på en smart måde, hvor den tilgængelige last udnyttes dynamisk og optimalt.  På denne måde kan der hurtigt og effektivt oplades, uden at forstyrre resten af dit hjem eller virksomhed!

Oplader som stander eller på væg?

Opladestationer findes i forskellige varianter, der leverer 1- og 3-faset vekselstrøm (AC) eller jævnstrøm. Hvilken el-bil der er anskaffet, hvor den typisk holder mest parkeret og hvilken funktion den har, er relevant, når der vælges til privaten eller virksomheden.

Hvis man derhjemme har egen indkørsel og måske også carport, eller hvis du kan parkere lige ved siden af dit hus, er en vægmodel ideel. Disse kan fås som AC og DC, hvor sidstnævnte er dyrest, men til især 1-fasede el-biler, er de også mange gange hurtigere.

Hvis el-bilen skal parkeres længere væk fra dit hjem, bliver valget automatisk en ladestander, der står på egen hånd. Man kan som lejer i en bolig- eller kontorejendom, søge udlejer/boligadministrator om at facilitere opladning.

Vekselstrøm eller jævnstrøm i ladestikket?

Flere elbiler har udelukkende 1-faset ladeteknologi, hvilket går ud over ladetiden. De kan kun lastes med 3,7 KW (1 x 16A) eller 7,4 KW (1 x 32A) vekselstrøm, hvilket betyder behov for mange timers opladning for at fylde batteriet.

Ecotap har derfor udviklet en serie opladere på 15, 20, 22 og 30 KW jævnstrøm, der lader op til 8 gange hurtigere!  Den mindste 15 KW ladestation kan tilmed sættes op i en husinstallation, sikret 20A.

Registrer forbrug

Et smart tip, hvis du har chancen, er at registrere el-forbruget til hjemmeladeren. Købes en lader med trykknap og uden indbygget måler og uden abonnement på driften, er det ikke kun nyttigt til skatteformål, men det kan også være behageligt for en arbejdsgiver, og det giver dig en klar indsigt i fordelene ved elektrisk kørsel.

Alle Ecotap ladere fås med indbygget måler samt interface til et abonnement på drift og afregning, hvilket kan have flere fordele, såsom aut. softwareopdatering, fjernstyring fra 24/7 til drift og vedligehold, aut. fakturering og et ladekort og mobil app, der giver sikker adgang til opladning derhjemme, på virksomheden og på flere offentlige ladestandere herhjemme og i udlandet.

Langt kabel eller enkel kort linje?

Selvom dette ikke (endnu) betyder noget for ret mange mennesker, er der en mulighed i at vælge kabler. Hvor mange hurtigladestationer (DC) bruger 3 – 4 m faste kabler, er der også ladestationer (AC) med 5 m spiralkabler. Der er dog rigtig mange offentlige ladestandere, hvor man selv medbringer eget ladekabel og her anbefaler vi at købe det bedste 5 – 8 m ladekabel fra eks. tyske LAPP®, som vi forhandler.

Bliv velinformeret af os!

Det kan virke som en åben dør, men nogle gange er det ikke let at vælge den bedste mulighed. Hvis I får jeres viden fra internettet, vil I støde på en masse information OG muligheder, som muligvis ikke er lige så velegnet til din bil ELLER dit hjem.

Derfor byder vi jer velkommen til en snak om jeres situation og behov. Ecotap har siden 2011 udviklet ladestationer til eMobilitet (elbiler, elcykler og elscootere). Opladestationer, der tilbyder maksimal brugervenlighed, smart intelligent opladning og er resistente overfor vejrlig og mekanisk påvirkning.  Klare principper for at levere den bedst mulige langvarige service til både brugeren og ejeren af ladestationen.

Mere fra NEWTEK

NEWTEK

www.newtek.dk

NEWTEK er et handels & rådgivende ingeniørfirma indenfor energieffektiv belysning, smart byrums-inventar og mobilitetsudstyr.  Vi har samlet mere end 30 års erhvervserfaring som giver en meget stor vidensbase og knowhow, at kunne give videre af til vores kunder. NEWTEK er partnere med flere større producenter, og som eneforhandlere og distributører, kan vi tilbyde en bred vifte af lø…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere