13.10.2021  |  VVS  |  Branchen

Varmepumper og vandbehandling – klima og komfort hitter på VVS-Messen ’21

Selvom det i en periode har været udfordrende at mødes fysisk, så har udviklingen i vvs-branchen bestemt ikke stået stille. Det understreger de første dage af VVS'21, hvor særligt komfort og klima fylder godt op.

Da dørene blev åbnet til førstedagen på VVS'21, kunne de besøgende gå på opdagelse i tre haller fyldt med imponerende stande og masser af nyheder.

Alle stande er udsolgte på årets messe, og det har sikret et stort udvalg af nyheder på messen - lige fra produktnyheder til digitale løsninger og helt ny viden. Trods nedlukningen af landet, der har præget mange forretningsområder i det forgange år, så har vvs-branchen nemlig været i rivende udvikling.

Vi ser nu flere stande, hvor der overvejende kun er varmepumper - og det har vi aldrig set på messen før.

Per Rømer Kofoed

Klima og komfort er to af de helt store emner på årets VVS-messe, og den grønne omstilling er i fuldt flor på mange af standene - især, når det gælder varmepumper.

Varmepumper over det hele
”Vi ser nu flere stande, hvor der overvejende kun er varmepumper - og det har vi aldrig set på messen før. Det viser virkelig, at branchen har taget den grønne omstilling til sig”, fortæller Per Rømer Kofod, adm. direktør hos VELTEK, medarrangør af VVS'21. Han tilføjer:

”Klimahandlingsplanen fra 2020 og de medfølgende tilskudspuljer har givet branchen et naturligt større fokus på varmepumper. Og der er generelt en stigende efterspørgsel på varmepumper ude hos kunderne”.

Læs også: Bliv klogere på tre toptendenser på VVS-messen ’21

Forbrugerne har kig på komfort
Udover det grønne fokus så mærker branchen meget tydeligt, at forbrugerne søger komfort. Det handler om at gøre livet nemmere - og ofte også lidt mere lækkert.

”Det er meget tydeligt på messen, at en af de helt store tendenser i øjeblikket er komfort. Vi ser det især med vandbehandlingssystemer. Folk vil have renere, blødere og kalkfrit vand. Vi har meget hårdt vand herhjemme i Danmark, så vandbehandlingssystemer giver os en følelse af luksus, som samtidig gør hverdagen nemmere. Sammenligner vi med messen i 2019, så var der kun ganske få stande, der havde fokus på vandbehandling. Vi ser væsentligt flere i år, og efterspørgslen ude hos forbrugerne er stigende. En tilsvarende tildens ser vi på drikkevandssystemer, som jo er vandhaner med indbygget kogende vand og koldt vand med brus”, siger Nicolai Garde-Dinesen, sektionschef for armatur, vand og afløb hos VELTEK.

Læs også: Messer længe leve

En messe med værdi
Hos Odense Congress Center, som er en af arrangørerne bag VVS'21, har man tydeligt kunne mærke, at messens første dag har budt på mange besøgende og ikke mindst glæden ved at kunne mødes igen.
”Det har været en fornøjelse at gå rundt og mærke den positive messestemning, som sender tankerne tilbage til tiden før corona. Udstillerne har rigtig meget at vise frem på standen, så der er virkelig noget at komme efter for de besøgende. Samtidig kan vi mærke, at både udstillere og besøgende har glædet sig til at kunne mødes ansigt til ansigt igen - det har stor værdi”, siger Louise Jørgensen, projektleder for VVS'21.

Dagens besøgstal rundede på førstedagen 2.159 besøgende.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere