14.01.2019  |  VVS  |  Branchen

VVS’ernes løn stiger for sjette år i træk

Reallønnen i VVS-branchen er det seneste år steget med 2,2 procent i timen. Sammenligner man med eksempelvis elektrikerne, er VVS’erne dog steget mindre.

For sjette år i træk er reallønnen steget i VVS-branchen, og dermed er lønefterslæbet fra finanskrisen omsider ved at være hentet ind igen. 

Det viser Blik- og Rørarbejderforbundets lønstatistik, som er baseret på svar fra 2.210 timelønnede VVS-svende i oktober og november 2018.

Læs også: Blik & Rør om overenskomstforslag: Det er en rigtig god løsning

Det seneste år er lønnen steget med 4,29 kroner på landsplan, og dermed ligger den gennemsnitlige timeløn nu på 199,87 kroner i timen.

I forhold til året før er timelønnen på VVS-området blot steget 2,2 procent. I samme periode forventes prisudviklingen at ende på ca. 0,8 procent, og dermed oplever VVS’erne igen en fremgang i reallønnen på 1,4 procent.

Stigning lavere end forventet
Trods lønfremgangen til landets VVS’ere, er stigningen alligevel lavere end forventet. Forud for 2018 forudsagde en række økonomiske eksperter, at lønnen for timelønnede ville stige med 2,6 procent i løbet af året. Og med den øgede aktivitet og lave ledighed i bygge- og installationsbranchen, var der forventninger om yderligere stigninger i branchen.

Kigger man på sammenlignelige brancher, er VVS’erne steget mindre end andre. Således viser Dansk Arbejdsgiverforenings strukturstatistik for tredje kvartal 2018, at delområdet ”Bygningsinstallation” har en gennemsnitlig lønstigning på 3,2 procent. Også elektrikerne er steget mere end VVS’erne i 2018. Her er lønnen i gennemsnit steget med 2,8 procent, hvilket svarer til en lønfremgang på 5,65 kroner i timen.

Læs også: Venstrepolitiker i shitstorm efter tweet om høje timepriser for elektrikere

Beregningerne i de indsamlede lønoplysninger viser også, at lønudviklingen er forskellig for de enkelte landsdele. Den højeste stigning i timelønnen er sket i Nordsjælland, hvor gennemsnitslønnen steg med 6,11 kroner i timen. Det svarer til en fremgang på 3,1 procent. Samlet set ligger VVS-svendene i København dog øverst i lønskalaen. Deres løn topper med en gennemsnitsløn på 201,43 kroner i timen.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere