VVS-installatør opfordrer til servicetjek

Mange får først en VVS-installatør ud for at ordne rør eller vandhaner, når skaden er sket. Hvis flere i stedet fik foretaget forebyggende servicetjek af husstandens rør og installationer, kunne man komme mange af skaderne i forkøbet, mener Lars Petersen fra Thorsen & Petersen VVS.

Partner Lars Petersen fra Thorsen & Petersen VVS A/S i Roskilde mener, at mange vandskader kan undgås, hvis flere fik foretaget et forebyggende servicetjek af husstandens rør og installationer hvert andet år..

Ifølge brancheorganisationen Pension & Forsikring opstår der i lejligheder og huse ca. 100.000 vandskader om året, som kan have store konsekvenser for beboerne.

Læs også: Rigshospital-byggeri ramt af vandskade

Men faktisk kan man komme mange skader i forkøbet. Det siger partner Lars Petersen fra Thorsen & Petersen VVS i Roskilde og peger på, at husstande og virksomheder ofte først får besøg af en VVS-installatør, når vandet fosser ud af et lækket rør, eller når en vandhane drypper.

”Ved at foretage et forebyggende servicetjek af husstandens rør og installationer hvert andet år kan mange lækager eller forstadier til brud og slitage opdages”, siger Lars Petersen.

En gode måde at sikre sig mod brud og slitage er at tænke på sine installationer i ejendommen ligesom sin bil. Hvis den kommer til periodisk syn og får vedligeholdt den tekniske standard, holder den længere og er mere stabil i hverdagen.

”Vi har bl.a. oplevet et tilfælde med et gammelt rør i en lejlighed, hvor afspærringer var skyld i en kæmpe vandskade, der gik ud over tre lejligheder. Det er sådan en skade, som kunne have været undgået ved et servicetjek. Vores erfarne montører og teknikere ville have opdaget, at afspærringer og rør skulle skiftes”, siger Lars Petersen og fortsætter:

”For husstanden kan det være svært at vide, hvornår VVS-installationer skal udskiftes eller kræver en kærlig hånd. Vi anbefaler som tommelfingerregel, at man får et servicetjek samme år, som bilen skal synes”.

Samtidig tilføjer Lars Petersen, at ældre bygninger med fordel kan montere en lækagesikring som automatisk lukker for vandet ved rørbrud for at undgå vandskader i boligen.

For højt energiforbrug bør alarmere forbrugeren
Det hjælper også, hvis man som forbruger hele tiden selv er opmærksom. Et for højt energiforbrug kan fx typisk alarmerer forbrugeren om, at noget er galt.

Men Lars Petersen ser ofte, at forbrugerne ikke opdager ændringer i regningen – eller reagerer, før skaden er sket, og derfor får de ubehagelige ekstraregninger.

Han opfordrer derfor forbrugerne til at opfatte et servicetjek af boligens VVS-installationer som al anden vedligeholdelse af boligen.

”Det forlænger levetiden på installationerne og reducerer risikoen for vandspild og vandskader markant. Det er samtidig mere bæredygtigt, idet man formindsker unødvendigt overforbrug af energi”, understreger Lars Petersen.

Læs også: Tørken giver fare for vandskader

Udover periodisk servicetjek af VVS-installationerne opfordrer Lars Petersen også til, at man selv holder øje med varmeregningen og vandmåleren en gang om måneden for at se, om der er sket ændringer.

- JMA

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Inspectly ApS

Sponseret

Tør du tage ansvar?

21.02.2025Installator.dk

Nulemissions-byggeri i fokus på konference

20.02.2025Installator.dk

Ladeoperatør ansætter ny topchef

20.02.2025Georg Fischer

Sponseret

GF introducerer 15 års kvalitetsgaranti for MULTI/JOINT® 3000 Plus

20.02.2025Installator.dk

Nye anbefalinger indskrænker mulighederne for grøn markedsføring

19.02.2025Installator.dk

InstallatørGruppen fortsætter opkøbene – snart også i Schweiz

19.02.2025Installator.dk

Uddannelsesreform roses fra begge sider

18.02.2025Installator.dk

Erfarne faglærte skal fastholde erhvervsskoleelever

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding