08.03.2019  |  VVS  |  Branchen

VVS-virksomhed skal betale 575.000 kroner i kartelbøde

Der er foregået en ulovlig informationsudveksling mellem VVS-virksomheden Christoffersen & Knudsen og Sanoterm Danmark. Sagen er en del af en større udredning, hvor der nu er udstedt bøder for over 1,5 millioner kroner.

VVS-virksomheden Christoffersen & Knudsen har ulovligt udvekslet oplysninger om priser og andre vilkår med konkurrenten Sanoterm Danmark, der siden er gået konkurs. Det koster nu Christoffersen & Knudsen en bøde på 575.000 kroner for overtrædelse af konkurrenceloven, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på sin hjemmeside. 

Læs også: Dansk Energi: Tekniq opfordrer til karteldannelse

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Informationsudvekslingen mellem de to firmaer skete i slutningen af 2012 i forbindelse med et tilbud på VVS-arbejde på byggeprojektet Enebærhaven.

Der er tale om et sagskompleks
Christoffersen og Knudsen er ikke den eneste virksomhed, der skal betale ved kasse ét for brud på konkurrenceloven. Der er tale om et sagskompleks, hvor der nu er udskrevet fire bøder til VVS-virksomheder og ledende medarbejdere.

”Ved at udveksle priser har de involverede virksomheder sat konkurrencen ud af spil til skade for kunderne, der risikerede at betale for meget. De fire bøder, som nu er vedtaget, vedrører alle tilbudskoordinering i VVS-branchen”, siger Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Foruden bøden på 575.000 kroner, har en ledende medarbejder fra Christoffersen og Knudsen, en ledende medarbejder fra Fredensborg VVS-Teknik samt en forhenværende ledende medarbejder fra Sanoterm Danmark hver betalt en bøde på 25.000 kroner.

Tidligere bøde på én million kroner
I samme sagskompleks betalte virksomheden Fredensborg VVS-Teknik tilbage i 2017 en bøde på én million kroner for at have koordineret tilbud med en konkurrent på fem byggeprojekter.

Samlet set er der udstedt fem bøder på over 1,5 millioner kroner for VVS-kartelaftaler i sagen.

Det var på baggrund af et tip, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2015 indledte en efterforskning af tilbudskoordinering blandt flere VVS-virksomheder.

Læs også: VVS-firma får millionbøde for kartelaftaler

Sidenhen anmeldte Konkurrencerådet sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på strafferetlig forfølgelse.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere