11.10.2018  |  EL  |  Byggeri

WK rydder op i gamle installationer på Østerport Station

Indhold fra partner Hvad er dette?

I WK står vi for at renovere og modernisere de tekniske installationer i den fredede bygning. Overordnet set er det WK’s opgave at rydde op i gamle skader og omlægge alle installationerne således, at de stadigvæk er i tråd med den gamle bygning.

Da Østerport blev anlagt i slutningen af 1800-tallet, var det usikkert om den kunne blive liggende. Stationsbygningen blev derfor opført på en sådan måde, at den kunne flyttes. Stationen står der dog stadigvæk i dag og er på nuværende tidspunkt i gang med en omfattende modernisering med Aarsleff Rail som hovedentreprenør. I WK står vi for at renovere og modernisere de tekniske installationer i den fredede bygning. Overordnet set er det WK’s opgave at rydde op i gamle skader og omlægge alle installationerne således, at de stadigvæk er i tråd med den gamle bygning.

For WK har det betydet, vi har fjernet alle de gamle tekniske installationer, som både led under at være af ældre dato, men også bar præg af, at der i løbet af de mange år - som stationen har eksisteret - har været spontane tilbygninger og ændringer. Det har været et stort oprydningsarbejde, hvor vi samtidigt har skullet tage hensyn til, at det er en station i drift. For de tekniske installationer betyder det eksempelvis, at vi i vores arbejde hele tiden har været opmærksomme på ikke at komme til at forstyrre eksisterende teknik - såsom rejsekort, toiletter og overvågning.

De tekniske installationer, som WK udfører i moderniseringen af Østerport station, er EL, VVS, Ventilation og CTS. For VVS har vi blandt andet i broopbygningen mellem spor og stationsbygningen lagt nye kloakrør med El-tracing. På den måde er de nye VVS installationer frostsikret.

For Ventilation har WK for hvert lejemål i stationsbygningen opført 6 nye ventilationsanlæg - heraf et med køl. Det er altid spændende at arbejde i gamle fredede bygninger, hvor der stilles høje krav til fastholdelse af den gamle stil. Det har særligt været aktuelt i forbindelse med vores EL- installationer, hvor vi har skullet tage hensyn til 2 gamle lysekroner, der i sin tid hang inde på Københavns Hovedbanegård. Det er på nuværende tidspunkt WK’s egen smed, som står for istandsættelsen af de to lysekroner. Her er vi i gang med at skaffe nye glas, da det ikke er nogen man kan købe i dag. 

Vi glæder os til at se resultatet af moderniseringen af den ikoniske stationsbygning!

Mere fra Wicotec Kirkebjerg A/S

Wicotec Kirkebjerg A/S

www.wk.dk

ALLE KOMPETENCER UNDER ÉT NAVN Wicotec Kirkebjerg A/S er en af Danmarks førende teknik- og anlægsentreprenører. Vi beskæftiger over 1000 medarbejdere med afdelinger over hele landet. Mange års erfaring, solide kunderelationer og en bred kompetenceflade giver os en stærk profil inden for teknikentreprenørsegmentet. Vi kan byde ind på all…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere