12.04.2016  |  EL  |  Branchen

Installatører: Det er vigtigt at ansætte lærlinge

Installatørpanelet ser stor vigtighed i at tage ansvar for branchens fremtid ved at være med til uddanne lærlinge. 2015 og starten af 2016 har bragt både flere lærlingehenvendelser og -ansættelser med sig end de foregående år.

-

Har I ansat flere lærlinge i 2015 og 2016, end I plejer?

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Michael Witt, Witt & Søn
Vi har fået flere lærlingehenvendelser, end vi plejer og har også ansat én. Inden det havde vi en periode uden en lærling, men vi plejer at have én til to. Vi vil gerne have lærlinge, men ikke for enhver pris. Det skal være dygtige unge mennesker. Og vi har haft svært ved at skaffe kvalificerede lærlinge. Men jeg synes, det er vigtigt at ansætte lærlinge. For vi kan ikke råbe og skrige, at vi mangler arbejdskraft, hvis vi ikke selv uddanner dem. Både store og små virksomheder har en fælles forpligtigelse til at ansætte lærlinge. Hvis den rigtige lærling dukker op, kunne vi godt ansætte én mere, men firmaet er ikke så stort, og vi står ikke og mangler en.

Læs også: Installatører: Vi vil gerne ansætte flygtninge

Flemming Jensen, Roskilde Fjordens El
Ja. Vi har i princippet fem lærlinge, hvoraf to af dem har fået deres svendebrev, så de venter bare på at blive helt færdige. Og jeg har ansat tre nye lærlinge i år, fordi virksomheden er vokset. Da krisen startede, havde vi kun én lærling, mens vi det seneste stykke tid har haft tre. Og jeg forventer faktisk at ansætte én mere i år. Vi har taget lærlinge under hele krisen, for vi vil gerne uddanne elektrikere. Det er vigtigt, at vi har nogle elektrikere, der kan tage over, når vi andre ikke kan længere. Jeg synes også, at vi har en samfundsmæssig forpligtigelse til at uddanne lærlinge. Vi har ikke haft problemer med at skaffe kvalificerede lærlinge, men der står ikke ligeså mange i kø, som der gjorde førhen.

Læs også: Installatører: Vi hyrer gerne en med plettet straffeattest

René Søndergaard, A. Søndergaard
Nej, det har vi ikke. Vi har altid været rigtig gode til at ansætte lærlinge. Vi er otte mand, og tre af dem er lærlinge. Jeg synes, det er vigtigt, at man som installatør ansætter lærlinge. Det er installatørerne, der tegner fremtiden for elektrikerne. Hvis ikke vi tager lærlinge ind, så kommer der heller ingen svende. Dog synes jeg, at der er nogle virksomheder, som godt kunne gøre det bedre. De helt store producenter kunne eksempelvis godt være noget bedre til selv at ansætte lærlinge og uddanne personel – i stedet for at støvsuge markedet for de elektrikere, som vi andre uddanner. Vi får mange henvendelser fra lærlinge, men vi har nok for nu.

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere