04.05.2016  |  EL  |  Branchen

Installatører: Du må ikke have mange korte ansættelser

Installatørpanelet kigger efter en bred vifte af ting, når de ansætter medarbejdere. Men vil du ansættes af panelet, er det en god idé at være engageret, have papirerne i orden samt ikke at have for mange korte ansættelser på dit CV.

-

Hvad lægger du vægt på, når du ansætter nye medarbejdere?

Henrik Egemose, Egemose El & Energi
Det er en helhed. Jeg ser både på, hvor personen har arbejdet før, og hvad personen har arbejdet med. Vi har mange forskellige opgaver, så jeg skal bruge en, der kan lidt af hvert og som ikke kun er vant til at arbejde med én bestemt ting. For mig handler det også meget om personen. Om det er en person, der passer godt ind blandt os andre. Derfor får jeg også mere ud af det personlige møde, end det de skriver på papiret. Jeg kigger også efter, om folk har det, jeg kalder svingdørsmentalitet. Altså om de kun har været kortvarigt mange steder. Det siger mig, at der er noget galt. Enten at de er for rastløse, eller at de ikke er dygtige nok. Nogle gange har jeg fundet frem til folk via deres cv på Jobnet og kaldt dem til samtale. Vi har prøvet at slå stillinger op selv, men det har vi ikke haft så gode erfaringer med. Vi er et lille firma, så vores udskiftning er heller ikke så stor.

Læs også: Installatører: Det er vigtigt at ansætte lærlinge

Thomas Østerbye, Fini El
Inden jeg møder dem, lægger jeg vægt på, at de har lavet en ordentlig ansøgning med et billede på, så jeg ved, hvordan de ser ud. Derefter lægger jeg meget vægt på, at de kommer til aftalt tid, når vi har aftalt et ansættelsesmøde. Her kan jeg så få en idé om, hvem de er. Det allervigtigste er faktisk, at medarbejderne gerne vil være hos os. Det kan godt være, at de ikke er verdens bedste elektrikere, men det kan de blive. Vi kan til gengæld ikke lære dem at få det engagement, som vi søger. Jeg ser også på, om de har papirerne i orden. Det er allerbedst, hvis de har en anbefaling, jeg kan ringe og følge op på. Jeg kontrollerer altid, hvor de har været før og ringer og snakker med deres tidligere mester.

Læs også: Installatører: Vi vil gerne ansætte flygtninge

Jesper Knopp, Knopp VVS
Jeg lægger vægt på, hvordan deres attitude er. Man kan mærke på folk, hvis de er interesserede, og det betyder noget for mig. Deres faglige kunnen er selvfølgelig også vigtig. Hvis folk har haft rigtig mange forskellige jobs, er der nok også en årsag til det. Jeg har tidligere haft mange forskellige ansatte, og jeg har været rigtig uheldig med de folk, jeg har haft. Jeg har prøvet at ansætte medarbejdere på forskellige måder. Jeg har selv snakket med dem, jeg har haft et spørgeskema, jeg har haft et konsulentfirma til at gøre det, og jeg har haft personlighedstest. Jeg har prøvet alt for at ramme de rigtige medarbejdere, men det er bare svært i en håndværksvirksomhed. I dag er jeg bare mig selv.  

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere