11.04.2017  |  EL  |  Energi

Regeringen afsætter 144 millioner til kontrol af energispareordningen

Energiminister Lars Christian Lilleholt har valgt at afsætte over 100 millioner kroner til bedre kontrol af energispareindsatsen. Det er godt, mener Tekniqs adm. direktør, men der kan stadig gøres mere.

Regeringen, med energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen, har valgt at afsætte 144 millioner kroner frem mod år 2021 til at forbedre kontrollen med energispareordningen, skriver DR. Fejl i ordningen er gentagne gange blevet afsløret, blandt andet i DR’s forbruger program Kontant og i en stikprøve foretaget af Energistyrelsen selv.

Derfor glæder initiativet også brancheorganisationen Tekniq, der ser det som et vigtigt skridt mod en bedre og mere effektiv grøn omstilling. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk Energi: Tekniq opfordrer til karteldannelse

”Vi har set alt for mange eksempler på lemfældig omgang med støttekronerne. Noget, der i høj grad har været muligt, fordi risikoen for at blive opdaget har været nærmest forsvindende lille”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq, i en pressemeddelelse.  

Ordningen skal være mere gennemskuelig
Det vigtige skridt er dog også kun det første, mener Niels Jørgen Hansen. Han mener, at det er nødvendigt at kigge nærmere på hele sammensætningen af ordningen:  

”Der er behov for, at vi gør ordningen langt mere markedsorienteret og gennemskuelig, så energibesparelser købes der, hvor det er billigst. Kun på den måde kan vi sikre, at vi får størst og flest mulige energibesparelser for pengene”, siger Niels Jørgen Hansen. Han tilføjer:

”Energispareordningen er efter vores mening stadig den rigtige vej til at nå de danske energisparemål. Men det skal foregå åbent og gennem fair konkurrence, så forbrugerne, der i sidste ende betaler regningen, kan føle sig sikre på, at pengene ikke går til tvivlsomme projekter eller alt for store administrationsomkostninger”.

Læs også: Energispareordningen skal gøres gennemskuelig

Danskerne betaler til energispareordningen over elregningen. I alt ender beløbet på cirka 1,6 milliarder kroner årligt.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere