Tekniq: BoligJobordning bør også omfatte materialer
Regeringen har forhandlet en bred aftale på plads om den nye BoligJobordning. Men effekten af den grønne ordning vil være større, hvis fradraget også omfatter materialer, mener Tekniq.
Venstre har sammen med SF, DF, Konservative og Alternativet forhandlet en aftale på plads om den grønne BoligJobordning, som skal gælde i 2016 og 2017.
I aftalen indgår blandt andet installation af intelligent lys-, ventilations- og varmestyring, luft-til-luftvarmepumper og ladestik til elbiler. Men selvom flere af de nye, grønne tiltag vedrører installationsbranchen, mener brancheorganisationen Tekniq alligevel, at den grønne ordning ville have en større effekt, hvis den blev udvidet lidt:
Som i dag gives fradraget kun til selve arbejdet, ikke til materialerne. Det er ærgerligt, fordi de investeringer, man ønsker at fremme, er materialetunge. Effekten havde været større, hvis fradraget også omfattede materialer, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.
Trods ønsker om en udvidelse af ordningen er Tekniq overordnet glad for den nye aftale:
Vi glæder os over, at rammerne nu er lagt for de næste to år. Nu kan vi gå i gang med at informere boligejerne om, hvilke investeringer i energiforbedringer og grøn omstilling som udløser et fradrag, siger Niels Jørgen Hansen.
Læs også: Håndværkerfradragets genindførelse får blandet modtagelse
Den reviderede BoligJobordning træder i kraft fra årsskiftet og får dermed virkning for arbejde, der udføres fra den 1. januar 2016.
-SSM