28.06.2019  |  EL  |  Branchen

Bravida-direktør roser ny regerings fokus på udenlandsk arbejdskraft

Bravida hilser øget politisk fokus på udenlandsk arbejdskraft velkommen og fortæller, at det hos teknikentreprenøren udgør en større og større del af arbejdsstyrken.

Danmarks nye socialdemokratiske regerings syn på at øge udbuddet af arbejdskraft, herunder også udenlandsk arbejdskraft, bliver modtaget positivt hos den svenskejede teknikentreprenør Bravida Danmark.

Det skriver Licitationen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq Arbejdsgiverne: Hvor skal pengene komme fra?

”Grundlæggende er det vores overbevisning, at en del af arbejdsstyrken bliver nødt til at være af udenlandsk oprindelse. Problemet er, at arbejdsudbuddet er for lille, selv med de positive tiltag der er lavet generelt i branchen med at tage flere lærlinge og hente flere tilbage til installationsbranchen”, siger adm. direktør Johnny Hey til Licitationen.

Bravida sigter efter, at omkring 25 procent af medarbejderne, der primært tæller elektrikere og VVS’ere, på de store byggeprojekter som sygehuse, universiteter og datacentre i fremtiden vil komme fra andre lande end Danmark. I øjeblikket er det omkring ti procent, vurderer Johnny Hey.

Typisk er det EU-borgere fra Polen, Rumænien, Bulgarien og Tyskland, der bliver rekrutteret gennem vikarbureauer. Men andre EU-lande kunne også være interessante.

”Lande som Spanien, Italien, og Portugal får vi ikke så mange fra, men det kunne måske også være interessant for dem at komme til Danmark og arbejde”, siger han til Licitationen og understreger samtidig, at ansatte fra ikke EU-lande også kan blive aktuelt på et tidspunkt.

Servicefolk er attraktive
Mens udenlandske arbejdere fylder en del på entrepriser hos Bravida, så er andelen stort set nul på virksomhedens andet store forretningsområde, service.

Læs også: Installatørpanelet: Delte meninger om lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft

Det er mangeårige vedligeholdelsesaftaler på bygningers tekniske indmad, som kræver meget kundekontakt og en længere tilstedeværelse end nogle måneder i et byggesjak.

”Det er også noget, vi kigger på, især inden for elfagene, men det er meget svært at tiltrække. Det kræver typisk, at man er interesseret i at bosætte sig i Danmark mere permanent”, siger Johnny Hey til Licitationen.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere