01.11.2017  |  VENTILATION  |  Byggeri

Bygningsstyrelsen er sat fra bestillingen – direktøren er fratrådt

Efter hård kritik i en revisionsrapport, der har gransket statens skandaleramte Niels Bohr-byggeri, er Bygningsstyrelsens direktør fratrådt sin stilling. Samtidig er styringen af anlægsprojekter midlertidigt lagt ind under Vejdirektoratet.

En revisionsrapport fra Ernst & Young kritiserer i skarpe vendinger Bygningsstyrelsen, der har ansvaret for styringen af statens skandaleramte byggeprojekt Niels Bohr Bygningen.

Læs også: Entreprenørerne i københavnsk skandalebyggeri arbejder efter regning – ekstraregningen er tæt på én milliard 

Den krasse kritik betyder, at statens anlægsprojekter midlertidigt bliver lagt ind under Vejdirektoratet, og at Bygningsstyrelsens direktør, Gyrithe Saltorp, er fratrådt sin stilling.

Ifølge revisionsrapporten har Bygningsstyrelsen ikke reageret i tide på de alvorlige problemer med blandt andet VVS- og ventilationsinstallationerne, som byggeriet har haft. Det betyder, at projektet nu er fordyret i størrelsesordenen 1,3 milliarder kroner i forhold til det oprindelige totalbudget på cirka 1,6 milliarder kroner.

Rapporten konkluderer endvidere, at det nødvendige styringsmæssige grundlag for større byggeprojekter ikke er betryggende, og at der er brug for at udvikle kompetencerne for projektstyring i Bygningsstyrelsen.  

Læs også: Bravida og Aarsleff skal færdiggøre Niels Bohr Bygningen

Derfor har transportministeren besluttet at overflytte anlægsprojekterne til Vejdirektoratet midlertidigt:  

”Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere