17.02.2017  |  VVS  |  Byggeri

Bygningsstyrelsen fyrer spansk installatør på milliardbyggeri

Store forsinkelser og ringe kvalitet får Bygningsstyrelsen til at opsige kontrakten med den spanske installatørgigant Inabensa, der står for VVS og ventilation i milliardbyggeriet Niels Bohr Bygningen.

Bygningsstyrelsen har ophævet kontrakten med den spanske teknikvirksomhed Inabensa, der står for VVS og ventilation i storentreprisen Niels Bohr Bygningen i København, skriver Licitationen.

Fyringen af Inabensa kommer efter, at Bygningsstyrelsen i nogen tid har konstateret dårlig kvalitet og store forsinkelser i VVS- og ventilationsarbejdet, uden at det har ført til ændringer og rettelser.   

”Bygningsstyrelsen har som følge deraf mistet tilliden til Inabensa Danmark og til, at arbejdet kan blive færdiggjort inden for kontraktens rammer i forhold til såvel tid som kvalitet. På denne baggrund har Bygningsstyrelsen derfor besluttet, at samarbejdet ophører og meddelt Inabensa Danmark, at kontrakten ophæves med virkning pr. 10. februar 2017”, skriver vicedirektør Signe Primdal Lyndrup i en mail til Licitationen.

Bygningsstyrelsen har over for Licitationen ikke ønsket at uddybe, hvem der skal overtage Inabensas arbejde, hvor omfattende forsinkelserne er, og hvor stor ekstraregningen bliver.  

Uberettiget kontraktophævelse
Inabensa Danmark kalder fyringen for uberettiget og har overladt sagen til sine advokater for at få en hurtig afklaring.

Den spanske installatør har i Danmark også kontrakter på el-, VVS- og ventilationsarbejdet på det nye hospital i Herlev. Her siger projektleder Jesper Bo Myhr til Licitationen, at bygherren er godt tilfreds med samarbejdet med Inabensa.

Niels Bohr Bygningen til en pris af 1,6 mia. kroner skal huse Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Købehavns Universitet. Byggeriet skulle efter den oprindelige tidsplan have stået klar ved årsskiftet.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere