24.07.2017  |  EL  |  Byggeri

Caverion sørger for strøm til Apple-datacenter

Caverion bygger netop nu på en 150 kilovolt højspændingsstation, der skal forsyne Apples kommende, midtjyske datacenter med strøm.

Teknikentreprenøren Caverion er blevet valgt af Energinet til at bygge en 150 kV højspændingsstation, der i fremtiden skal kunne forsyne Apples store datacenter i Foulum nær Viborg med strøm. Det skriver Building Supply.

Datacenteret er stadig kun i byggestadiet, men bliver i fremtiden et af verdens største datacentre – og den slags kræver rigeligt med strøm. Derfor får it-giganten altså sin helt egen højspændingsstation til formålet.

Læs også: Elogic Systems er klar til at udvide

Lige nu arbejder flere end 20 Caverion-medarbejdere på opgaven, der blandt andet indebærer at trække alle signal- og styrekabler og at montere alle højspændingskomponenter, tavler og relæfelter.

Højspændingsstationen forventes at stå klar i slutningen af denne måned.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere