Cisterner testes mere end 200.000 gange
Over en million gange har en montør et sted i verden installeret en indbygningscisterne fra Geberit. Teknologien hører til blandt de mest gennemtestede i verden. I år er det 25 år siden, den schweiziske producent af sanitet åbnede et af verdens mest avancerede lydlaboratorier, der blandt andet skaber den perfekte lyd til toilet og cisterne.
I en lille bjergby i Schweiz arbejder 120 ingeniører hver dag på at teste og udvikle teknologier, der kan optimere på alt fra funktion over lyd til bæredygtighed. Her har sanitetsproducenten Geberit bygget et 10 etager højt hydraulisk tårn midt i deres hovedkvarter, så de kan sende 50 liter vand gennem rørene pr. sekund.
I lydlaboratoriet bliver produkterne blandt andet testet af fokusgrupper og fysikere, hvilket har medført, at en cisterne i dag støjer langt mindre end for blot få årtier siden. Det er også i hovedkvarteret, Geberits populære betjeningsplader og Duofix indbygningscisterne bliver testet over 200.000 gange for at sikre, at de har den rette holdbarhed og lange levetid.
”Når vi arbejder bag væggen, er det afgørende med høj kvalitet og driftssikkerhed. Derfor tilbyder vi også som noget ret unikt 10 års garanti på vores cisterner. Vi hører endda om 50 år gamle cisterner fra Geberit, der stadig fungerer upåklageligt. Det skyldes blandt andet vores helstøbte tank, der er trykprøvet adskillige gange fra fabrikken”, fortæller Nils Overgaard, Product Manager hos Geberit.
Over 300 kombinationsmuligheder
Men selv om VVS’ere verden over kender Geberits Duofix indbygningscisternen ned til mindste bolt, er det ikke altid nok. Hvis du vil fremstå som ekspert over for kunderne, kræver det, at du holder dig ajour med de seneste tendenser på badeværelset. For eksempel er der i dag over 300 kombinationsmuligheder af overflader og design på Geberits tilhørende betjeningsplader og trykknapper. En, der har installeret mange cisterner, er Nicolai Rehberg:
”Vi bruger stort set kun Duofix cisterner, da de virker hver gang. I min tid har jeg aldrig oplevet nogle udfordringer med dem, da de er utrolig driftssikre. Udover at cisternen er nem at montere, så er det også et stort plus, at de kommer med et bredt udvalg af betjeningsplader”, udtaler Nicolai Rehberg, VVS-installatør og serviceleder hos Strandby El-Teknik A/S.
Læs også: Tre ud af fire badeværelser mangler strøm
Ifølge en forbrugerundersøgelse (YouGov-undersøgelse foretaget for Geberit, januar 2021) drømmer halvdelen af danskerne om funktioner, der kræver strøm på badeværelset såsom lugtudsugning i toilettet. Derfor bør rådgivere i dag være opmærksomme på at montere strøm ved toilettet, som mangler aktuelt på tre ud af fire badeværelser i Danmark. Derfor kommer alle Geberits cisterner i dag med mulighed for integreret strømforsyning for at imødekomme eventuelle fremtidige behov for – ud over lugtudsugning – orienteringslys og douchetoilet.
- PiB