14.08.2017  |  EL  |  Belysning

Coop igangsætter stort LED-projekt

Inden udgangen af 2018 vil man hos supermarkedskæden Coop udskifte intet mindre end 500.000 pærer og lysstofrør i 1.200 butikker i Danmark.

Hos Coop har man en målsætning om at reducere energiforbruget med 20 procent i 2020 i forhold til i 2014. Derfor vil man finde besparelser ved blandt andet at udskifte al belysning til LED.

Opgaven dækker grundlæggende alle typer belysning i alle typer af rum og udstyr, og i antal skal i alt 500.000 pærer og lysstofrør udskiftes i koncernens 1.200 butikker.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Projektet gennemføres fra denne måned og til udgangen af 2018 af Nordic Business Light, der er leverandør til opgaven:

”Kontraktens omfang estimeres, inklusiv deltagelse fra brugsforeninger, at kunne runde 100 millioner kroner. Med de valgte løsninger kommer vi ikke bare til at generere en stor energibesparelse, vi kommer også til at løfte kundeoplevelsen i butikkerne”, siger Peter Kjærgaard Svendsen, der er energichef i Coop.

Læs også: LED-belysning i Københavns Lufthavn halverer energiforbruget

Hos Nordic Business Light er man ganske tilfreds med at have vundet udbuddet og ser frem til samarbejdet med Coop:

”Coop har gennemført en professionel proces og har sat sig et ambitiøst mål og tager dermed førertrøjen i dansk detailhandel, når det gælder energioptimering, kundeoplevelser i butikker og forbedret lønsomhed med lys, hvilket er vores spidskompetence", siger adm. direktør Ian Wallentin.

Udskiftningen til LED omfatter alle Coop butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma samt de selvstændige brugsforeninger, der ønsker at indgå.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere