15.01.2019  |  EL  |  Energi

Coop opnår Danmarks største energicertificering

Dagligvarekoncernen Coop har fået alle sine butikker energicertificeret efter den internationale standard ISO 50001. Med over 800 butikker er det Danmarkshistoriens største energicertificering.

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, og LokalBrugsen er blevet ISO 50001-energicertificeret. Det betyder, at alle Coop-koncernens butikker samt 147 brugsforeninger har opnået den internationale anerkendte energicertificeringsstandard. Fakta og Irma har allerede opnået certificeringen.

Læs også: Ny aftale sikrer energirenovering af sygehuse

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Med ISO 50001-certificeringen forpligter vi os til hele tiden at forbedre os på energiområdet. Vi har fået engageret vores medarbejdere i butikkerne, og vores leverandører er med på rejsen, så de nu også kan indrapportere besparelsespotentialer via en specialdesignet app, som er omdrejningspunktet for, hvordan alle aktører kan være med til at spare på energien”, siger Stina Glavind, koncerndirektør i Coop.

Da Coop har over 800 butikker, er energicertificeringen Danmarks største, og certificeringen sker som et led i koncernens plan om at reducere det samlede energiforbrug med 20 procent ultimo 2020.

”Vi satte os et ambitiøst mål tilbage i 2016. Nu kan vi se, at vi er godt på vej til at nå målet. Vi har indtil videre sparet 11 procent af vores energiforbrug. Det giver årlige besparelser på 40 millioner kroner, hvilket svarer til elforbruget i 15.000 husstande”, siger Stina Glavind.

Coop har siden 2016 skiftet over 200.000 lysstofrør og spots ud til LED-belysning i 700 butikker. Derudover har koncernen forbedret køleanlægsdriften i 661 anlæg, sat energimålere op i 499 butikker og opsat fjernstyring af ventilation- og varmesystemer i 76 butikker.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

I Fakta i Pandrup er elforbruget eksempelvis faldet fra 4 til 1,5 kWh per dag efter udskiftningen til LED-belysning, hvilket har givet en besparelse på 62 procent.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere